Пісочне печиво з начинкою

Печиво «Лінцер» – одне з найстаріших кондитерських виробів, відомих у всьому світі. Ще в стародавньому Римі випікали щось подібне. Але перше справжнє печиво виготовили в 17 столітті і назвали на честь австрійського міста Лінц.

Зараз таке печиво часто можна зустріти в магазинах, але набагато смачніше приготувати його самостійно. Для начинки підійдуть будь-які фруктові джеми і варення, цитрусовий сир або шоколадний крем. І не хвилюйтеся, якщо у вас немає спеціальної форми. Все, що вам потрібно, це дві формочки для печива, Вони навіть не повинні бути однакової форми і розміру – проявіть свою творчість!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Вершкове масло 200 г
  • жовтки 3 шт.
  • цукор 80 г
  • лимонна цедра 1 ст. л.
  • яйце 1 шт.
  • волоські  горіхи 20 г
  • цукрова пудра 0,5 ст. л.
  • малинове варення 150 г
  • сіль 1 трісок.

Приготування:

  1. Просійте борошно в миску. Додайте жовтки, сіль, цукор, цедру лимона і масло, нарізане кубиками.
  2. Замісити тісто. Сформуйте в кулю, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. На посипаною борошном поверхні розкачайте тісто до товщини 5 мм. Формою наріжте печиво. форми для печива
  4. Викладіть печиво на деко, вистелене пергаментним папером. Змастіть злегка збитим яйцем.
  5. Крупно поріжте горіхи і змішайте з цукровою пудрою. Посипте ними печиво .
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 12-13 хвилин. Після чого дайте повністю охолонути.
  7. Цільне печиво змастіть невеликою кількістю варення. Накрийте зверху частиною печива з отвором. Залиште на кілька годин для просочення.печиво з горіхами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: