Пісочне печиво з начинкою
від Denzhyttya
29 Серпня, 2021
Печиво «Лінцер» – одне з найстаріших кондитерських виробів, відомих у всьому світі. Ще в стародавньому Римі випікали щось подібне. Але перше справжнє печиво виготовили в 17 столітті і назвали на честь австрійського міста Лінц.
Зараз таке печиво часто можна зустріти в магазинах, але набагато смачніше приготувати його самостійно. Для начинки підійдуть будь-які фруктові джеми і варення, цитрусовий сир або шоколадний крем. І не хвилюйтеся, якщо у вас немає спеціальної форми. Все, що вам потрібно, це дві формочки для печива, Вони навіть не повинні бути однакової форми і розміру – проявіть свою творчість!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 250 г
- Вершкове масло 200 г
- жовтки 3 шт.
- цукор 80 г
- лимонна цедра 1 ст. л.
- яйце 1 шт.
- волоські горіхи 20 г
- цукрова пудра 0,5 ст. л.
- малинове варення 150 г
- сіль 1 трісок.
Приготування:
- Просійте борошно в миску. Додайте жовтки, сіль, цукор, цедру лимона і масло, нарізане кубиками.
- Замісити тісто. Сформуйте в кулю, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- На посипаною борошном поверхні розкачайте тісто до товщини 5 мм. Формою наріжте печиво.
- Викладіть печиво на деко, вистелене пергаментним папером. Змастіть злегка збитим яйцем.
- Крупно поріжте горіхи і змішайте з цукровою пудрою. Посипте ними печиво .
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 12-13 хвилин. Після чого дайте повністю охолонути.
- Цільне печиво змастіть невеликою кількістю варення. Накрийте зверху частиною печива з отвором. Залиште на кілька годин для просочення.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya