Подруга із пекарні поділилася рецептом тіста для заливного пирога. Завжди пропікається
від Denzhyttya
30 Жовтня, 2021
Заливне тісто в останні роки стало одним із найпопулярніших рецептів для маси пирогів з різноманітною начинкою. Цей варіант завжди виходить чудово і підходить для будь-якої начинки.
Інгредієнти:
- борошно, 2 склянки
- кефір, 400 мл
- яйця, 3 шт
- сода, 0,5 ч.л
- сіль за смаком
- цукор, 1 ст
- олія соняшникова, 3 ст.л
- кунжут
Для приготування начинки необхідно:
- капуста, 600 г
- яйця, 3 шт
- сіль, перець, зелень
Приготування:
- Капусту шаткуємо і тушкуємо в олії до готовності.
- Заправляємо сіллю та перцем, зеленню за смаком і вбиваємо яйця, активно перемішуємо. Вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою на 5 хвилин, потім охолоджуємо.
- Для тіста в теплому кефірі розчиняємо сіль та соду, цукор, яйця, перемішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо густе тісто. Вливаємо олію і перемішуємо.
- Форму змащуємо олією і виливаємо трохи тіста.
- Викладаємо начинку, розрівнюємо та заливаємо тістом, намагаючись рівномірно розподілити шар.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин. За бажанням посипаємо кунжутом.
Пиріг виходить дуже повітряним і м’яким, не кришиться при нарізуванні, просто чудовий і дуже ароматний. Смачно виходить ще з грибами, курячим філе та цибулею.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua