Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
1 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом булочок за рецептом моєї бабусі. Вона завжди пекла великими порціями, я спеціально зменшила пропорції, якраз виходить на одне деко, щоб довго не поратись. Ще покажу сьогодні, як я роблю форму булочки у вигляді серця.
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 60 гр
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Яйце – 1 шт
- Ванілін -1 пачка
- Вершкове масло – 30 гр
- Борошно – 400-450 гр
Для опари:
- Вода – 50 мл
- Цукор – 1 ч.л.
- Дріжджі – 7 гр
Приготування:
- Для початку активуємо дріжджі і заодно перевіримо їхню працездатність. В миску вливаємо 50 мл теплої води, додамо 1 пачку сухих дріжджів у мене в пачці 7 грам.
- Додамо 1 ч. л. цукру, перемішаємо і відставимо на 10-15 хвилин, за цей час дріжджі почнуть утворювати зверху пінну шапочку.
- Переливаємо дріжджі в миску, вливаємо 250 мл теплого молока, половину ч. л. солі, 60 грам цукру, ванілін, розбиваємо 1 яйце, вливаємо 30 грам розтопленого вершкового мала.
- Перемішуємо і додаємо просіяне борошно, мені потрібно приблизно 400-450грам борошна, тісто не повинно бути забите борошном, воно повинно бути м’яким, але при цьому не повинно розтікатися по мисці. В кінці замісу я руку змащую соняшниковою олією і вимішую рукою, тісто виходить липкуватим так і має бути.
- Закриваємо і прибираємо в тепле місце для підйому, як тісто підніметься вперше – за часом займає 1-1,5 години, підбиваємо і так потрібно підбивати 3 рази, тісто добре повинно підійти, я готове тісто перевіряю по запаху, тісто, що підійшло пахне приємною кислинкою, за часом займає 4-5 годин.
- Готове тісто виймаємо на стіл, обвалюємо в борошні і ділимо на частини, я розділяю на 12 частин, робимо з кожної частини колобок.
- Беремо один колобок, розкачуємо качалкою кружечок, змащуємо маслом посипаємо цукром, згортаємо рулетик.
- Складаємо навпіл і робимо надріз, але не до кінця, розгортаємо. Виходить серце.
- Кладемо на лист, даємо постояти хвилин 10-15, щоб вони піднялися і ставимо в розігріту духовку, випікаємо при 180 градусах 20 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Готові булочки виймаємо і гарячі відразу змащуємо цукровим сиропом.
- Для сиропу я змішую 3 ст. л. кип’ятку з 2 столовими ложками цукру.
- Булочки готові, даємо їм трохи охолонути і можна приступати до дегустації. Я люблю такі булочки подавати до сніданку, розрізавши на 2 частини змастити маслом і покласти ковбасу з сиром.
Джерело:
zhyttia.com.ua