Хіт цього сезону: полуничний компот на зиму “Мохіто”

Полуничний мохіто на зиму – чудово освіжає, тонізує. Має тонкий аромат, приємний свіжий смак. Подаруйте собі літній настрій у холодну зиму! Дуже простий рецепт консервації. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • Полуниця очищена – 500 г
  • Лимон – 2 кружечки
  • М’ята свіжа – 1 гілочка
  • Цукор – 300 г

Приготування:

  1. Укладаємо в банку очищену без хвостиків полуницю, пару кружечків лимона та гілочку м’яти.
  2. Заливаємо кип’ятком. Даємо постояти 30-40 хвилин.
  3. Потім зливаємо рідину в каструлю, додаємо цукор і кип’ятимо, поки цукор не розчиниться (2-3 хвилини після закипання).
  4. На цьому етапі м’яту можна дістати, а можна залишити в банці за вашим бажанням.
  5. Переливаємо сироп назад у банку. Закручуємо кришкою, як звичайний компот. Перевертаємо банку, відправляємо її під ковдру і чекаємо, доки вона охолоне.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: