Показую, як я готую нашу улюблену “Хреновину” на зиму: всього за 10 хвилин, без оцту та варіння
Без оцту, варіння та просто-просто! Показую, як готую нашу улюблену “Хреновину”! Моя обов’язкова заготівля на зиму!
У кожній родині готують за своїм, а ми вже багато років робимо тільки за цим рецептом. До м’яса доповнення чудове, а особливо смачно, як на мене, поєднується з пельменями! Без жартів, закатую не менше 30 банок і все з’їдаємо, як правило, ще до весни!
Нам знадобиться на 1,5 л.
- Помідори – 1 кг.
- Хрін очищений – 120 г.
- Часник – 100 р.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Яблука кислі – 2 шт.
- Гострий перець – 1 шт.
- Сіль – 30 г.
- Цукор – 70 г.
Приготування:
- Помідори подрібнюємо блендером чи пропускаємо через м’ясорубку. Готову масу переливаємо у каструлю.
- Далі подрібнюємо солодкий перець, гострий пекучий перець, часник, хрін та очищені від шкірки кислі яблука. Готову масу відправляємо до помідорів.
- Всипаємо цукор, сіль і ретельно перемішуємо.
- Додаємо тертий часник і, ще раз, як слід мішаємо.
- Розкладаємо по чистих сухих банках, закручуємо кришками та прибираємо на зберігання.
Зберігати такі банки можна лише у холоді. Частину я зберігаю в льоху, а решту після осені на балконі, коли стає прохолодно.
Ідеальний смаковий баланс, як на мене. Хреновина виходить злегка гостренька, приємна на смак і не надто ядрена. Повторюся, до пельменів чи м’яса саме те! Якщо не пробували, рекомендую зробити хоча б пару баночок на пробу, впевнена, що після закриєте не одну партію!