Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви

Сьогодні хочу поділитися з вами як можна з кострубатої та дрібної моркви приготувати на зиму дуже смачний салат.

Для приготування такого салату підійде будь-яка морква: дрібна, кострубата, розлаписта, пошкоджена або луснута.

Зі звичайної моркви виходить апетитний і шалено смачний салат на зиму, який завжди виручить у будь-якій ситуації.

Салат можна використовувати як закуску, замість засмажки для супу, а також він відмінно доповнить будь-які другі страви.

Інгредієнти:

  • морква – 1 кг.
  • цибуля – 3-4 шт.
  • помідор – 3-5 шт.
  • болгарський перець – 3-5 шт.
  • гострий перець – 1-2 стручки,
  • часник (за бажанням) – 6-8 зубчиків
  • цукор – 2-3 ст.л.
  • сіль – 0,5 ст.л.
  • перець – 0,5 ч.л.
  • солодка паприка – 1 ч.л.
  • яблучний оцет – 3-4 ст.л.
  • олія соняшникова – 100-120 мл.

Приготування:

  1. Очистити овочі. У болгарського перцю видалити плодоніжку, насіння та перегородки.
  2. У гострого перцю видалити плодоніжку, насіння можна залишити для гостроти. Перці нарізати довільно.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  3. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  4. Моркву натерти на великій тертці або нарізати кружечками, напів кружечками.
  5. З помідорів зняти шкірку і нарізати кубиками.
  6. У добре розігрітий казан або сотейник влити олію. У розігріту олію покласти цибулю і обсмажувати її 5-7 хвилин до напівготовності.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  7. Потім додати моркву та перемішати.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  8. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Далі до обсмаженої цибулі та моркви додати болгарський та гострий перці.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  10. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  11. Додати помідори або трохи розведену томатну пасту.
  12. Посолити, поперчити, всипати цукор та спеції.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  13. Добре перемішати. Спробувати смак, за необхідності додати сіль, перець чи цукор.
  14. Тушити ще 15-20 хвилин, періодично помішуючи.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  15. Наприкінці варіння за бажанням можна додати дрібно нарізаний часник (я не додаю).
  16. Влити оцет і добре перемішати.
  17. Гарячий салат розкласти по стерилізованим банкам.Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
  18. Закатати чи закрутити металевими кришками.
  19. Перевернути вгору дном. Укутати і залишити до повного остигання.

Салат добре зберігається при кімнатній температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: