Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом

Люблю рецепт цієї заготовки, помідори на смак, як свіжі! Відмінний вихід, добре зберігаються і готуються легко!

Інгредієнти:

  • помідори 4 кг.
  • цибуля 1 кг.

Розсіл на 1 літр води

  • сіль 1 ст.л. (З невеликою гіркою)
  • цукор 1,5 ст.л.
  • оцет (9%) 50 мл.

Приготування:

  1. Насамперед цибулю нарізаємо напівкільцями. Відправляємо в друшляк і обдаємо кип’ятком (обшпарюємо). Так ми позбавляємося від цибулевої гіркоти.Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом
  2. Всі помідори добре миємо й нарізаємо на часточки (невеликі можна порізати навпіл). У мене сорти сливовидні, дуже гарні для заготовок.
  3. Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених банок (у мене чисті, стерильні по 0,5 л).Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом
  4. Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок.
  5. Зверху викладаємо решту цибулі, робимо таку цибулеву шапку.Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом
  6. Готуємо маринад, тут все просто. Закипіла вода, додаємо сіль, цукор і оцет.
  7. Ми для консервації використовуємо винний 6% оцет (коли треба перераховуємо).
  8. У рецепті даю пропорції на 1 літр води зі столовим 9% оцтом.
  9. Розливаємо маринад по банках, прикриваємо кришками.Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом
  10. І відправляємо в каструлю на стерилізацію (банки в каструлі заливаємо гарячою водою до звуження горлечка, по “плечики”).
  11. Стерилізуємо 5 хвилин після закипання води в каструлі.
  12. Після чого добре закриваємо кришки і прибираємо під ковдру, повільно остигати.
  13. Ми зберігаємо ці заготовки в підвалі, але думаю такі помідори добре стоятимуть і в квартирі (в темному, прохолодному місці).

Помідори по-фінськи на зиму. Ділюся рецептом

Спробуйте, готуйте, це смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: