Помідори за цим рецептом я вперше скуштував у селі, тепер і я так готую
Такого рецепту заготівлі на зиму помідорів я не зустрічала ні в кого, але вперше спробувавши його, була шалено здивована, якими ж смачними виходять помідори!
Оригінальність цього рецепту полягає у використанні в ньому незвичайних інгредієнтів, які і надають помідорам витонченого, чудового смаку та приємного аромату.
Нам знадобиться на дві банки об’ємом 1,5 літра кожна:
- Помідори – скільки влізе у банки.
- Буряк – 1 штука
- Часник – 4 зубчики
- Гострий стручковий перець – за смаком
- Залити кип’ятком – 1,5 літра
- Сіль – 2 столові ложки
- Цукор – 4 столові ложки
- Сушена гвоздика – за смаком
- Запашний перець – за смаком
- Оцет 70% – 2 чайні ложки
Приготування:
Насамперед я кладу в банку буряки, нарізані невеликими смужками, далі часник, гострий стручковий перець, і поверх помідори.
Вміст банки заливаю кип’ятком, накриваю кришкою та залишаю на 15 хвилин
Як мине 15 хвилин, зливаю воду в каструлю і ставлю її на вогонь.
Додаю у воду сіль, цукор, помішую і доводжу до кипіння.
Додаю в банку з помідорами сушену гвоздику (за смаком), запашний перець (за смаком) та 70% оцет.
Заливаю в банку киплячий розсіл. Закриваю кришкою і загортаю на 24 години. Смачного!