Пончики без смаження
Безумовно, пончики стали неймовірно популярними. Їх люблять дорослі і діти, а купити їх можна в будь-якій кав’ярні. У цього десерту лише один недолік: їх готують у фритюрі. Через це страва виходить дуже калорійною. Але ми розповімо, як приготувати пончики без смаження. Тоді ви без докорів сумління зможете насолоджуватися смакотою.
Кількість борошна для приготування пончиків без дріжджів залежить від вологості сиру і розміру яйця, які ви використовуєте. Тому можливі відхилення. Має вийти в міру м’яке тісто, яке не прилипає до рук.
Інгредієнти:
- яйце 1 шт.
- цукор 5 ст. л.
- сир 250 г
- пшеничне борошно 300 г
- соняшникова олія 1 ст. л.
- молоко 50 мл
- сметана 1 ст. л.
- ванільний цукор 1 ч. л.
- розпушувач 1 ч. л.
- сіль 1 трісок.
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Перемішайте яйце, цукор, ванільний цукор, сіль і рослинне масло до однорідності. Додайте сметану і знову перемішайте.
- Додайте в тісто сир, добре перемішайте. Потім просійте борошно і розпушувач, замісіть тісто.
- Розділіть тісто на рівні частини, скатайте їх в невеликі кульки, а потім зробіть отвір по центру. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, змастіть молоком.
- Випікайте пончики 20-25 хвилин при температурі 180 ° С.
Якщо хочете прикрасити пончики, використовуйте цукрову пудру, варення, джем, сметану, шоколадний топінг … Можете навіть приготувати глазур, тоді десерт буде по-справжньому святковим. Подавайте смаколики до чаю.
Смачного!