Класичний торт «Захер»

Класичний торт «Захер» популярний у всьому світі. Шоколадні коржі з кислуватим прошарком покриває товстий шар смачного ганаша з гіркого шоколаду. Мене цей спокусник підкорив вже давно. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, приготувати торт досить просто. Так що на свята він завжди на столі.

Для цього апетитного шоколадного десерту я вибираю кращий чорний шоколад і додаю тільки натуральний абрикосовий джем. Ніжні бісквітні коржі буквально тануть у роті, залишаючи яскравий післясмак. У сезон абрикосів можна приготувати швидкий домашній джем, додавши до фруктів трохи цукру і пектину.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 75 г
  • мигдальне борошно 50 г
  • яйце 3 шт.
  • цукор 110 г
  • какао-порошок 20 г
  • розпушувач 5 г
  • вершкове масло 80 г
  • вершки 190 мл
  • чорний шоколад 130 г
  • апельсиновий джем 200 г
  • пектин 2 г
  • лимонний сік 1 ч. л.
  • лікер 2 ч. л.

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром, додайте мигдальне борошно. Окремо змішайте борошно, розпушувач і какао, з’єднайте з яєчною масою і добре збийте до однорідності.бісквітне тісто
  2. Розігрійте 80 мл жирних вершків (33-35% жирності) до температури 50-60 градусів. Візьміть 30 г шоколаду і 60 г вершкового масла, залийте вершками і помішуйте до повного розчинення. Введіть шоколадну масу в тісто.вершкова маса
  3. Розлийте тісто по двох формах діаметром 18 см. Випікайте коржі в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин.бісквітні коржі
  4. У джем додайте пектин, лимонний сік і 1 ст. л. лікеру. Проваріть в сотейнику 3-4 хвилини.абрикосовий джем
  5. Коли коржі охолонуть, вирівняйте їх, зрізавши верхівку. Помістіть в кільце для випічки (діаметр 18 см)  один корж. Змастіть джемом і накрийте другим коржем. Приберіть в холодильник на годину.шоколадні коржі
  6. Нагрійте вершки і вилийте на шоколад. Збийте блендером, додайте 20 г підталого вершкового масла і 1 ст. л. лікеру. Ще раз збийте.шоколадний ганаш
  7. Покладіть торт на решітку і покрийте шоколадним ганашем. Знову сховайте в холодильник на 2-3 години.шоколадний торт
Шоколадний торт виходить в міру вологим, з насиченим смаком і легкою кислинкою. Якщо ви обожнюєте  солодощі, обов’язково спробуйте цей ніжний десерт. З чашкою ароматного чаю можна з’їсти відразу два шматки!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: