Повітряні мафіни з абрикосовим варенням: бюджетний рецепт
21 Липня, 2022
Класичні мафіни за англійським рецептом готують із дріжджового тіста. За смаком та текстурою вони нагадують кекс. А ось американці додають у тісто розпушувач, тому їхній рецепт більше підходить для вечірнього приготування.
Насправді для начинки підійде будь-яке варення. Минулого року постійно додавала смородинове, бо вродило багато ягід. У цьому начиняю кексики абрикосовим та персиковим джемом. Ця бюджетна випічка виходить у рази смачнішою за магазинну. Варто перевірити!
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 60 г
- Ванілін – 7 г
- Соняшникова олія – 60 г
- Йогурт – 150 г
- Пшеничне борошно – 150 г
- Розпушувач – 8 г
- Абрикосовий джем – 100 г
- Цукрова пудра – за смаком
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйце з цукром та ваніліном. Потім у цю масу вмішайте олію. Далі додайте в яєчну суміш йогурт без смаку або нежирну сметану. Перемішайте.
- У миску з рідкими інгредієнтами просійте борошно та розпушувач. Замісіть рідке однорідне тісто. Ним заповніть форми для випікання маффінів до половини.
- Поверх тіста викладіть по 1 ч. л. варення. Його покрийте залишками тіста. Випікайте мафіни в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Вони повинні підрум’янитися.
- Готовій випічці дайте охолонути 10 хвилин, потім посипте її цукровою пудрою. Звичайно, якщо є час, можете прикрасити мафін збитими вершками або щільним сметанним кремом. Таке частування хоч на день народження дитини подавай!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки