Корисний і смачний гарбузовий сік на зиму
Сьогодні готуємо смачний гарбузовий сік про запас. Найпростіший варіант соку і дуже смачний, в якому немає нічого зайвого. Я готую одразу побільше тому, що діти п’ють його із задоволенням.
Ділюся рецептом з вами! Кількість інгредієнтів вказана для п’яти літрів соку.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 3 кг (вага очищеного гарбуза)
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 3 літри
- Лимонна кислота – 1 чай. ложка з (гіркою)
- сік з 1 лимона
Підготовлений гарбуз мию, очищаю від шкірки і насіння.
Нарізаю гарбуз шматочками.
У каструлю наливаю два літри води.
Нарізані шматочки гарбуза відправляю в каструлю. Ставлю на плиту і варю до готовності 10 хвилин.
Готовий гарбуз перетворюю в пюре за допомогою блендера. Додаю ще один літр кип’яченої води і доводжу до потрібної мені консистенції.
В гарбузову масу додаю цукровий пісок.
Потім висипаю лимонну кислоту, сік лимона ( за бажанням) Все ретельно розмішую.
Ставлю каструлю на плиту і доводжу до кипіння, знімаю пінку. Варю 10 хвилин.
Гарбузовий сік готовий.
Розливаю гарячий сік по стерилізованих банках. Закриваю кришками.
Перевертаю вниз шийкою. Укутують. Залишаю до повного охолодження. Зберігаю в прохолодному темному місці.