Правильне тісто це головне: розповідаю, як приготувати швидкі і пишні пиріжки без дріжджів
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
Тісто виходить дуже м’яким і поступливим, відмінно підходить для самих різних начинок. Звичайно, такі пиріжки ми будемо смажити на сковорідці, з варенням також чудово виходять, начинка не буде розтікатися.
Інгредієнти:
- кефір, 250 мл
- сметана, 50 мл
- борошно, 400 г
- жовток, 1 шт
- сіль і цукор по 1 ч.л
- сода, половина ч.л
- олія соняшникова, 1 ст.л
Приготування:
- Продукти беремо кімнатної температури. Змішуємо кефір зі сметаною, сіллю і цукром, олією і жовтком.
- Порада: кефір і сметану намагайтеся взяти жирні, саме вони і надають пиріжкам пишність і легкість, м’якість.
- Борошно просіваємо і частину змішуємо з содою і всипаємо в тісто, перемішуємо.
- Тепер частинами додаємо решту борошна і вимішуємо тісто. Борошна у вас може піти трохи більше, щоб тісто не було липке.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
- Начинку робіть за власним смаком, можна картопляне пюре або капусту тушковану, яйця з зеленою цибулею і т.д.
- Змащуємо руки олією і формуємо пиріжки. З цього об’єму тіста у вас вийде 10 штук.
- Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з двох сторін.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua