Простий торт до чаю «Фантазія» – відмінний рецепт

Простий торт до чаю «Фантазія» – відмінний рецепт

Ніжний торт на кефірі з заварним кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 240 г;
  • яйця – 2 шт;
  • кефір – 280 г;
  • какао – 30 г;
  • цукор – 200 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія – 30 г.

Для приготування крему візьміть:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 180 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 50 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

За бажанням, можете замінити заварний крем сметанним.

Кефір змішуємо з содою і залишаємо на 2 хвилини, потім яйця, рослинну олію, цукор і вимішуємо масу.

Борошно просіваємо і всипаємо в масу, перемішуємо до однорідності. Додаємо какао.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30 – 35 хвилин.

Цукор змішуємо з ванільним цукром, борошном і яйцями. Перемішуємо вінчиком і вливаємо половину молока. Ставимо на невеликий вогонь, прогріваємо і вливаємо другу частину молока. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. До кипіння не доводити.

Кладемо в крем масло вершкове, вимішуємо до однорідності, залишаємо охолоджуватись.

У коржа зрізаємо верхню нерівну шапочку і розрізаємо сам корж на 2 частини.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо з боків. Обрізану верхню частину подрібнюємо блендером і посипаємо крихтою торт. Ставимо його на кілька годин в холодильник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: