Простіше простого, печиво з начинкою
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Дуже оригінальне і красиве печиво з незвичайною формою. Готується дуже просто з невибагливого і дешевого набору продуктів. Можна зробити на святковий стіл і просто спекти до чаю.
Інгредієнти:
- сметана, 130 г
- цукор, 40 г
- масло вершкове охолоджене, 110 г
- жовток, 1 шт
- борошно, близько 350 г
- розпушувач, 1 ч.л
- куркума дрібка за бажанням для кольору
- сіль і ванілін по дрібці
- джем або варення за смаком
Приготування:
- Змішуємо просіяне борошно з сіллю і цукром, ваніліном і розпушувачем, куркумою.
- Масло вершкове кубиками додаємо в масу і перетираємо до стану крихти.
- Додаємо сметану і жовток, вимішуємо м’яке тісто.
- Укладаємо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник на 40 хвилин.
- Ріжемо тісто на 15 шматочків. Стіл присипаємо борошном.
- Кожен шматочок тіста розкачуємо в коржик з товщиною 4 мм, робимо з однієї сторони надріз, викладаємо начинку і звертаємо в конус (з надрізом це дуже просто).
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
- Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин – при випічці конуси будуть добре тримати форму.
- Порада: в якості начинки вибирайте будь-яке густе варення, сухофрукти з маком і т.д.
- Випікаємо при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин до рум’яності.
- За бажанням, печиво можна посипати цукровою пудрою.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua