Простіше простого, печиво з начинкою

Дуже оригінальне і красиве печиво з незвичайною формою. Готується дуже просто з  невибагливого і дешевого набору продуктів. Можна зробити на святковий стіл і просто спекти до чаю.

Інгредієнти:

  • сметана, 130 г
  • цукор, 40 г
  • масло вершкове охолоджене, 110 г
  • жовток, 1 шт
  • борошно, близько 350 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • куркума дрібка за бажанням для кольору
  • сіль і ванілін по дрібці
  • джем або варення  за смаком

Приготування:

  1. Змішуємо просіяне борошно з сіллю і цукром, ваніліном і розпушувачем, куркумою.
  2. Масло вершкове кубиками додаємо в масу і перетираємо до стану крихти.
  3. Додаємо сметану і жовток, вимішуємо м’яке тісто.
  4. Укладаємо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник на 40 хвилин.
  5. Ріжемо тісто на 15 шматочків. Стіл присипаємо борошном.
  6. Кожен шматочок тіста розкачуємо в коржик з товщиною 4 мм, робимо з однієї сторони надріз, викладаємо начинку і звертаємо в конус (з надрізом це дуже просто).
  7. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
  8. Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин – при випічці конуси будуть добре тримати форму.
  9. Порада: в якості начинки вибирайте будь-яке густе варення, сухофрукти з маком і т.д.
  10. Випікаємо при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин до рум’яності.
  11. За бажанням,  печиво можна   посипати цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: