Котлети більше не смажу. Готую таку смакоту з фаршу в духовці

Запечені в духовці страви виходять більш смачними, ароматними і корисними – ви не використовуєте багато олії і м’ясо , риба або овочі, не будуть надто жирними. Ось і ці котлетки з сиром, виходять ідеально.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий 500 г
  • Батон нарізний 3 шт. (шматочки)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Молоко 150 мл (або вода)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Суміш спецій за смаком
НАЧИНКА
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Мариновані огірки 1 шт.
  • Кетчуп 3 ст. л.
  • Сир голландський 120 г

Приготування:

  1. Для початку необхідно замаринувати цибулю шматочками: змішуємо 1 ч. л. оцту, сіль і цукор по дрібці, трохи води. Все перемішуємо і маринуємо цибулю.
  2. Також замочуємо у воді або в молоці шматочки батона.
  3. Викладаємо в чашу блендера батон (попередньо віджати), цибулю, сіль, перець, спеції за смаком і подрібнюємо.
  4. Змішуємо масу з фаршем, перемішуємо.
  5. Великий маринований огірок ріжемо тонкими кружечками, сир – тонкими скибочками.
  6. Деко змащуємо олією або застилаємо пергаментом.
  7. З фаршу формуємо 9 великих і плоских котлет, викладаємо на деко.
  8. Змащуємо кетчупом, посипаємо маринованою цибулею, кладемо кружальця огірка і скибочки сиру.
  9. Запікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.

Порада: подаю такі котлетки з різними соусами, гарнірами, салатами. Іноді можна ще додати і обсмажені гриби, твердий сир замінити на плавлений або скибочки сиру класти не тільки зверху, але і всередину кожної котлетки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: