Просто та надзвичайно смачно: Молочне печиво із яблучною начинкою.
від Denzhyttya
28 Грудня, 2023
Сьогодні поділюся рецептом дуже простого та смачного печива з яблучною начинкою. Готується воно дуже просто, а виходить надзвичайно ароматним та смачним!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 320-330 г,
- Молоко 50 мл,
- Вершкове масло 100 г розтоплене,
- Яйце 1 шт,
- Цукор 100 г,
- Ванільний цукор 8 г,
- Сіль за смаком,
- Розпушувач 1,5 ч. л.
Начинка:
- Яблука 2 шт,
- Цукор 60 г,
- Кориця 0,5 ч. л,
- Вершкове масло 10 г
Приготування:
- Спочатку готую яблучну начинку. Два великі яблука очищаю від шкірки, нарізаю на невеликі шматочки.
- У сковорідку додаю вершкове масло, висипаю цукор, додаю нарізані яблука і приблизно половину чайної ложки кориці. Кориці можна додати більше, за смаком
- Тушкую яблука до м’якості, перемішуючи.
- У тарілку для змішування розбиваю яйце, додаю цукор, ванільний цукор, сіль та виливаю молоко.
- Перемішую продукти вінчиком, намагаюся, щоб цукор розчинився.
- Виливаю розтоплене вершкове масло, знову перемішую вінчиком. Додаю частину заздалегідь просіяного борошна і висипаю розпушувач.
- Спочатку перемішую вінчиком. Додаю залишок борошна та замішую м’яке тісто руками.
- Розкачую тісто на силіконовому килимку товщина пласта приблизно 4 міліметри. Розрізаю тісто на квадратики.
- Викладаю на кожен квадратик тушковані яблука, приблизно по одній чайній ложці.
- У кожного квадратика загортаю куточок.
- Викладаю всі заготовки на деко і ставлю випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, час випікання приблизно 15 хвилин.
- У печива зарум’янюється денце, а верх залишається світлим, готове печиво з яблучною начинкою посипаємо цукровою пудрою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити!
Позначки