Просто викладаю все шарами і ставлю в духовку – вечеря готова
від Denzhyttya
12 Серпня, 2021
Дуже смачна запечене страва з курячого м’яса і сезонних овочів – виходить дуже ситно і корисно.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 200 г;
- баклажани, цибуля по 1 шт;
- помідори – 300 г;
- гострий перець – шматочок;
- часник – 3 зубчики;
- перець болгарський – 1 шт;
- сіль, перець, спеції;
- рис варений – 80 г;
- масло вершкове – 50 г.
Приготування:
- Якщо у вас баклажан гірчить, тоді ріжемо шматочками, заливаємо солоною водою на хвилин 10, щоб пішла гіркота. Промиваємо під проточною водою і просушуємо паперовими рушниками.
- М’ясо ріжемо шматочками, солимо і заправляємо улюбленими спеціями, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
- Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і обсмажуємо дрібні кубики цибулі до напівпрозорості.
- Ріжемо шматочками помідори і подрібнюємо ножем часник, додаємо до цибулі, перемішуємо і перчимо до смаку.
- Тепер частину цього соусу виливаємо на дно форми для запікання і викладаємо відварений рис рівним шаром.
- Викладаємо м’ясо, трохи досолюємо, зверху накриваємо всі шматочками баклажанів, потім кільцями болгарського перцю.
- Заливаємо страву соусом, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 220 градусів на 40 хвилин.
Порада: за 5 хвилин до закінчення запікання, ви можете за своїм бажанням, ще й посипати тертим сиром і запекти його до рум’яності.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua