Просто викладаю все шарами і ставлю в духовку – вечеря готова

Дуже смачна запечене страва з курячого м’яса і сезонних овочів – виходить дуже ситно і корисно.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 200 г;
  • баклажани, цибуля по 1 шт;
  • помідори – 300 г;
  • гострий перець – шматочок;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції;
  • рис варений – 80 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Приготування:

  1. Якщо у вас баклажан гірчить, тоді ріжемо шматочками, заливаємо солоною водою на хвилин 10, щоб пішла гіркота. Промиваємо під проточною водою і просушуємо паперовими рушниками.
  2. М’ясо ріжемо шматочками, солимо і заправляємо улюбленими спеціями, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
  3. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і обсмажуємо дрібні кубики цибулі до напівпрозорості.
  4. Ріжемо шматочками помідори і подрібнюємо ножем часник, додаємо до цибулі, перемішуємо і перчимо до смаку.
  5. Тепер частину цього соусу виливаємо на дно форми для запікання і викладаємо відварений рис рівним шаром.
  6. Викладаємо м’ясо, трохи досолюємо, зверху накриваємо всі шматочками баклажанів, потім кільцями болгарського перцю.
  7. Заливаємо страву соусом, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 220 градусів на 40 хвилин.

Порада: за 5 хвилин до закінчення запікання, ви можете за своїм бажанням, ще й посипати тертим сиром і запекти його до рум’яності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: