Простий і швидкий горіховий пиріг. Неймовірно смачний
від Denzhyttya
27 Жовтня, 2021
Якщо в пиріг додати грецьких горіхів, то буде неймовірно смачно. Це частування, до речі, і готувати легко.
Інгредієнти:
Для тіста
- 250 грам борошна пшеничного
- 200 грам сметани
- Яйця – три штуки
- 100 грам цукру
- По одній чайній ложці соди і розпушувача
- Один пакет ванільного цукру
- 100 грам масла вершкового
Для начинки:
- 150 грам горіхів (волоських)
- 50 гр. масла вершкового
- 100 гр. цукру
- Половину чайної ложки кориці
Для прикраси:
- Цукрової пудри – в разі потреби
- Половинки грецького горіха
Приготування:
- Перш за все – начинка. Порубані горіхи треба змішати з цукровим піском і половиною чайної ложки кориці.
- Додайте вершкового масла (розм’якшеного) і розмішайте. Готова начинка для пирога.
- Починайте замішувати тісто. У велику миску треба покласти вже м’яке масло.
- Додайте цукру (звичайного) і ванільного.
- Збийте до однорідного стану.
- Вбийте сюди ж яєць і покладіть сметани.
- Знову треба збити до отримання однорідної консистенції.
- Киньте соди, розмішайте.
- Візьміть борошна і розпушувача, змішайте їх.
- Суміш з борошна поступово введіть в загальну масу, замішуючи тісто.
- Форма по випічці (я маю круглу, 24 сантиметри по діаметру) повинна бути застелена пергаментом.
- Треба викласти ½ тіста в форму і розрівняти.
- Зверху кладіть половину з усієї маси горіхової начинки.
- Зараз покладіть залишки тіста.
- Посипте його залишками мелених горіхів.
- Зробіть в духовій печі 180 градусів, пиріг печіть близько 35 хв.
- Декор випічки можете зробити з половинок горішків і пудри (цукрової).
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua