Простий перекус для вихідного дня
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
У моїй морозильній камері завжди знайдеться кілька пачок листкового тіста. Коли дуже хочеться чогось смачного , а готувати лінь, магазинні напівфабрикати виручать. Наприклад, зовсім недавно я відкрила для себе нову і дуже просту страву. Сьогодні ми будемо випікати слойки з листкового тіста з сиром!
Для приготування вам знадобиться всього лише 5 основних інгредієнтів і кунжутне насіння для прикраси. До речі, з начинкою можна погратися. Наприклад, замінити ковбасу шинкою або відвареною курятиною. А якщо ви не їсте м’яса, використовуйте ароматні грибочки. В результаті слойки з листкового тіста вийдуть такими ж смачними і ситними!
Слойки з листкового тіста з сиром
Інгредієнти:
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 200 г твердого сиру
- 300 г ковбаси
- 3 яйця
- 3 ст. л. майонезу
- кунжут для прикраси
Приготування:
- Спочатку поставте варитися 2 курячих яйця. Поки вони варяться, поріжте ковбасу тонкою соломкою. Підійде абсолютно будь-яка ковбаса за вашим смаком. Наприклад, салямі. Далі натріть твердий сир на крупній тертці. Варені яйця остудіть, почистіть і поріжте соломкою або кубиком. Змішайте всі інгредієнти в мисці.
- Тепер займемося тістом. Робочу поверхню присипте борошном. Потім злегка розкачайте тісто, щоб воно стало більше в ширину. Далі змастіть поверхню тіста майонезом, залишивши з одного боку невелику смугу тіста . Саме час розкладати ситну начинку. Викладіть ковбасу, яйця і сир рівномірним шаром на майонез. Потім акуратно зробіть з тіста рулет, згортаючи його по широкій стороні.
- Одержаний рулет разріжте на порційні шматочки шириною не більше 4,5 см. В результаті вийдуть маленькі булочки-слойки. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. При цьому залиште невелику відстань між слойками (приблизно 3 см).
- Збийте яйце, а потім змастіть ним всі слойки. Далі посип кожну булочку кунжутним насінням. Це не тільки прикрасить випічку, а й збагатить її смак.
- Випікайте булочки 30-45 хвилин при 180 градусах. Листкове тісто випікається досить швидко, тому орієнтуйтеся на свою духовку.
Через:
takprosto.cc
Джерело:
Переклад Denzhyttya