Простий пиріг на сковороді з картоплею та сиром
1 Липня, 2022
Приголомшливий пиріг, який завжди прийде на допомогу в потрібний момент. Начинка для такого пирога може бути будь-якою. Цього разу я приготувала з картопляного пюре (залишилося з учорашньої вечері) та сиру. Хрумке тонке тісто і багато начинки, робить пиріг смачним і ситним. Рекомендую.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 220-250 г. +-
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Молоко – 150 мл.
- М’яке вершкове масло – 30-40 г.
Для начинки:
- Картопляне пюре – 300-350 г.
- Сир – 150-180 г.
- Зелена цибуля – за смаком
- Соняшникова олія – для смаження
Приготування:
Тісто
- У миску наливаємо тепле молоко. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Всипаємо половину чайної ложки солі. Ретельно перемішуємо до утворення однорідної консистенції.
- У рідку молочну основу, всипаємо частинами просіяне борошно. Перемішуємо за допомогою лопатки. Загуслу масу перекладаємо на стіл, вимішуємо руками.
- Тісто збираємо у колобок. Перекладаємо у миску. Накриваємо рушником. Залишаємо на 10 хвилин.
Начинка
- Сир натираємо на тертці. Зелену цибулю (можна взяти будь-яку іншу зелень) дрібно шаткуємо.
- Готуємо картопляне пюре (у мене залишилося з учорашньої вечері).
Пиріг
- Тісто розкачуємо в пласт.
- Поверх тіста розподіляємо половину картопляного пюре.
- Далі, посипаємо зеленою цибулею, шар сиру і знову зелену цибулю. Покриваємо картопляним пюре.
- Краї тіста збираємо в гармошку, скріплюємо центром. Формуємо коржик.
- Готуємо пиріг. Беремо сковороду відповідного розміру, змащуємо олією. Викладаємо коржик. Накриваємо кришкою. Готуємо на повільному вогні приблизно 15 хвилин, а потім перевертаємо на інший бік. Через 5 хвилин пиріг готовий.
- Пиріг перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу.
Смачного.
Джерело:
zhyttia.com.ua