Показую як я готую булочки за рецептом бабусі

Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом булочок за рецептом моєї бабусі. Вона завжди пекла великими порціями, я спеціально зменшила пропорції, якраз виходить на одне деко, щоб довго не поратись. Ще покажу сьогодні, як я роблю форму булочки у вигляді серця.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 60 гр
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Ванілін -1 пачка
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Борошно – 400-450 гр

Для опари:

  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Дріжджі – 7 гр

Приготування:

  1. Для початку активуємо дріжджі і заодно перевіримо їхню працездатність. В миску вливаємо 50 мл теплої води, додамо 1 пачку сухих дріжджів у мене в пачці 7 грам.
  2. Додамо 1 ч. л. цукру, перемішаємо і відставимо на 10-15 хвилин, за цей час дріжджі почнуть утворювати зверху пінну шапочку.
  3. Переливаємо дріжджі в миску, вливаємо 250 мл теплого молока, половину ч. л. солі, 60 грам цукру, ванілін, розбиваємо 1 яйце, вливаємо 30 грам розтопленого вершкового мала.
  4. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно, мені потрібно приблизно 400-450грам борошна, тісто не повинно бути забите борошном, воно повинно бути м’яким, але при цьому не повинно розтікатися по мисці. В кінці замісу я руку змащую соняшниковою олією і вимішую рукою, тісто виходить липкуватим так і має бути.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  5. Закриваємо і прибираємо в тепле місце для підйому, як тісто підніметься вперше – за часом займає 1-1,5 години, підбиваємо і так потрібно підбивати 3 рази, тісто добре повинно підійти, я готове тісто перевіряю по запаху, тісто, що підійшло пахне приємною кислинкою, за часом займає 4-5 годин.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  6. Готове тісто виймаємо на стіл, обвалюємо в борошні і ділимо на частини, я розділяю на 12 частин, робимо з кожної частини колобок.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  7. Беремо один колобок, розкачуємо качалкою кружечок, змащуємо маслом посипаємо цукром, згортаємо рулетик.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  8. Складаємо навпіл і робимо надріз, але не до кінця, розгортаємо. Виходить серце.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  9. Кладемо на лист, даємо постояти хвилин 10-15, щоб вони піднялися і ставимо в розігріту духовку, випікаємо при 180 градусах 20 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  10. Готові булочки виймаємо і гарячі відразу змащуємо цукровим сиропом.
  11. Для сиропу я змішую 3 ст. л. кип’ятку з 2 столовими ложками цукру.Показую як я готую булочки за рецептом бабусі
  12. Булочки готові, даємо їм трохи охолонути і можна приступати до дегустації. Я люблю такі булочки подавати до сніданку, розрізавши на 2 частини змастити маслом і покласти ковбасу з сиром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: