Пиріг «Халвовець»
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Польський пиріг «Халвовец» приготувати нескладно, але виходить він дійсно розкішним! Завдяки крему, головний інгредієнт якого – халва, смак десерту виходить незвичайним і насиченим. Прекрасне поєднання з какао і молочною ніжністю ванільного крему.
Щоб поліпшити смак і знизити солодкість пирога, деякі кондитери змащують коржі натуральним ягідним пюре з чорної смородини, вишні, агрусу.
Інгредієнти:
- яйце 5 штук.
- цукор 0,5 скл.
- пшеничне борошно 180 г
- какао-порошок 3 ст. л.
- розпушувач 1 ч. л.
- сіль 1 дрібка
- халва 400 г
- ванільний пудинг 2 шт.
- молоко 700 мл
- вершкове масло 250 г
Приготування:
- Бісквітний корж. У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і какао-порошок. Білки і жовтки відокремте один від одного. Білки з дрібкою солі збийте до стійкої піни. Тонкою цівкою всипте цукор , по одному додайте жовтки. Продовжуйте збивати, порціями підсипте суху суміш.
- Перелийте тісто на застелене пергаментом деко розміром близько 20 x 30 см. Випікайте корж при температурі 170 градусів близько 40 хвилин.
- Крем. Приготуйте пудинг на молоці відповідно до інструкції на упаковці. Остудіть, порціями додайте розм’якшеного при кімнатній температурі масла. 300 г халви розкришіть і додайте в крем. Перемішайте.
- Бісквіт розрізати по товщині на 3 коржа. Кожен корж по черзі змажте кремом, зберіть виріб. Верх пирога змастіть кремом і посипте розкришеною халвою.
Пиріг стане ще смачнішим, якщо дати йому настоятися протягом декількох годин в холодильнику. За бажанням посипте десерт какао-порошком або тертим гірким шоколадом. Приємного чаювання!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya