Пиріг «Хвилинка» смачний і дуже простий. Готую на сніданок до чаю
від Denzhyttya
29 Вересня, 2021
Рекомендую всім цей рецепт, як один з найпростіших і швидких, я його часто використовую щоб зробити пиріг на сніданок до чаю.
Інгредієнти:
- яйця, 3 шт
- сіль дрібка
- цукор, 200 г
- молоко, 200 мл
- олія соняшникова, 90 мл
- розпушувач, 2 ч.л
- борошно, 400 г
- абрикосовий джем, 1.5 склянки.
Приготування:
- У яйця додаємо сіль і збиваємо до пишної маси і починаємо частинами додавати цукор. Збиваємо масу до збільшення і вливаємо молоко і олію. Добре перемішуємо.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Всипаємо частинами в тісто і вимішуємо лопаткою.
- Порада: тісто виходить густіше, ніж звичайне бісквітне. Якщо у вас рідкувате, всипаємо ще трохи борошна.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Беріть форму більшу, тісто добре піднімається, якщо форма буде маленькою, пиріг може вийти не пропечений або довго будете випікатись.
- Викладаємо зверху варення або шматочки фруктів, ягоди і т.д.
- Випікаємо 40 – 45 хвилин при 180 градусах.
- Охолоджуємо трохи, прибираємо форму і охолоджуємо повністю, посипаємо пудрою.
Пиріг виходить схожим на кекс, пишний і пористий, вологий, ароматний. Дуже смачно подавати з молоком і какао.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки