Пиріг із сиром – швидко, просто та бездоганно смачно
від Denzhyttya
30 Грудня, 2023
Підготовка інгредієнтів до випічки дуже проста і займе не більше 15 хвилин. Додайте сюди ще півгодини на випікання — і у вас на столі з’явиться гарний пишний бісквітний пиріг, прикрашений зверху пишною сирної масою з рум’яною скоринкою.
За бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою і подавати до столу. Аромат — незрівнянний, а смак — і того краще. Порадуйте вашу сім’ю цією прекрасною випічкою!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 100 г олії;
- 70 мл молока;
- 200 г борошна;
- 8 г розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі.
Для заповнення:
- 250 г сиру;
- 2 ст. ложки цукру;
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 1 яйце;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Приготуємо тісто. У велику миску розбийте 3 яйця, додайте цукор, добре перемішайте до білої піни.
- Додайте півсклянки олії без запаху і третину склянки молока. Знову все добре перемішайте.
- В отриману суміш додайте просіяне борошно, 2/3 чайної ложки розпушувача, пакетик ванільного цукру і дрібку солі.
- Добре розмішайте всі інгредієнти, щоб не залишилося грудочок. У вас має вийти густе текуче тісто, як на оладки.
- Візьміть форму для запікання розміром 22х22 см, застеліть її шматком пергаментного паперу. Зверху вилийте отримане тісто, розрівняйте поверхню лопаткою.
- Тепер приготуємо сирну начинку. У миску викладіть сир, додайте 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю, яйце і пакетик ванільного цукру. Змішайте всі інгредієнти для начинки за допомогою погружного блендера в однорідну масу.
- Сирну начинку завантажте в кондитерський мішок ( якщо у вас немає мішка, можна пристосувати звичайний тонкий поліетиленовий пакет, зрізавши з нього куточок; проте це буде менш зручно ).
- Обережно видавлюючи сирну начинку з кондитерського мішка, намалюйте на поверхні тіста в формі « сіточку », розміщуючи смужки крему на відстані 3 — 4 см один від одного.
- Акуратно поставте форму в розігріту до 180 гр. С духовку. Випікайте приблизно 30 — 35 хвилин ( з поправкою на особливості вашої духовки ).
Готовий пиріг з сиром дістаньте з печі, дайте йому постояти 10 хвилин на столі, а потім, акуратно піднявши за краї паперу, вийміть з форми і перекладіть на решітку. При бажанні посипте через ситечко цукровою пудрою.
Дайте випічці повністю охолонути, після чого наріжте на квадратики і подавайте до столу.
Смачного!