Пиріг “П’ятихвилинка” на сковороді. Спеціально тримаю кефір у холодильнику для цього рецепту
19 Вересня, 2022
Пиріг «П’ятихвилинка» – спробувавши такий варіант, Ви відразу захочете приготувати його ще, і ще з іншою начинкою, так як він готується просто і швидко. Начинка абсолютно будь-яка: цибуля з яйцем, капуста, картопля, солодка начинка, наприклад повидло або яблучна начинка, у мене сьогодні сирна начинка. Можна смажити на сковороді, а можна запікати у духовці.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр
- Яйце – 1 шт
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Сода – 1/2ч.л.
- Кефір – 300 мл
- Соняшникова олія – 30 гр
Для начинки:
- Сир твердий – 200 гр
- Яйце – 1 шт (або домашній сир)
Приготування:
- Підготуємо інгредієнти, кефір краще дістати заздалегідь з холодильника, щоб він був кімнатної температури або просто підігріти в мікрохвильовій печі.
- У миску наливаємо кефір, вливаємо олію, розбиваємо яйце, додаємо сіль. Перемішуємо віночком.
- Відміряємо борошно 400 гр, додаємо до борошна соду і перемішаємо.
- Додаємо борошно з содою до кефіру з яйцем і замішуємо тісто.
- Спочатку в мисці, потім замішуємо на столі, за потребою додаємо ще борошно, мені сьогодні потрібно ще додатково 50 гр.
- Тісто злегка липне до рук так і має бути, дамо полежати йому 10 хвилин.
- Приготуємо начинку, нам знадобиться твердий (можна змішати з домашнім на смак), натріть на тертці сир, розбиваємо яйце і перемішуємо. Ділимо начинку на 2 частини.
- Тісто обминаємо, даємо йому ще полежати 5 хвилин і ділимо на 2 частини.
- Беремо одну частину, за допомогою качалки і рук робимо коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо краї, має вийти така заготовка. Залишаємо в стороні і робимо другу заготівлю.
- Даємо полежати хвилин 5 і розкачуємо качалкою коржики товщиною приблизно 1 см, робимо це обережно, щоб начинка не вилізла.
- На сковороду наливаємо олію, розігріваємо, кладемо коржик і смажимо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору, за часом займає приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Смажимо другий коржик.
- Даємо їм трохи охолонути, розрізаємо та подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua