Пиріг з куркою і картоплею на кефірі
від Denzhyttya
2 Жовтня, 2021
Хто ж відмовиться від ароматної домашньої випічки? Я дуже люблю домашні пироги і не пропускаю можливості їх спекти. готую пиріг з куркою на кефірі дуже швидко: поки настоюється тісто, я замішую начинку. Ви здивуєтеся, але все може бути так просто.
Найбільша «фішка» пирога з куркою і картоплею – це тісто. З ним у мене не було ніяких проблем! А яке воно слухняне і як легко працювати з ним! Завдяки такому тісту пиріг довго не черствіє.
Інгредієнти:
- кефір 200 мл
- яйце 1 шт.
- вершкове масло 100 г
- розпушувач 1 ч. л.
- пшеничне борошно 400 г
- куряче філе 300 г
- картопля 3 шт.
- цибуля 1 шт.
- соняшникова олія 2 ст. л.
- яєчний жовток 1 шт.
- кунжут за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Щоб приготувати тісто, змішайте кефір, розтоплене вершкове масло, яйце і 1 ч. л. солі. Просійте борошно і розпушувач, замісіть тісто. Накрийте миску плівкою і залиште на 20 хвилин.
- Тим часом зробимо начинку. Наріжте філе і картоплю невеликими шматочками, додайте дрібно порізану цибулю. Влийте рослинну олію, посоліть і поперчіть, перемішайте.
- Тепер сформуємо пиріг. Розділіть тісто на дві частини. Кожну розкачайте в тонкий прямокутний пласт. На середину кожного пласта викладіть начинку.
- Накрийте начинку однією частиною пласта, щільно притисніть краї. Другу бічну частину тіста наріжте смужками. Кожну смужку трохи поверніть по спіралі і перетягніть пиріг.
- Застеліть деко пергаментом і перекладіть пироги. Зверху змастіть їх жовтком і посипте кунжутом. Випікайте 35 хвилин при температурі 180 ° С.
Рецепт такого простого пирога з куркою повинен бути в арсеналі кожної господині. У ньому буквально немає нічого зайвого, а технологія приготування відточена. До того ж частування виходить не тільки шалено смачним, але і красивим.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya