Латвійські яблучні оладки

Для цієї страви соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак. Схожі млинці є також в німецькій і голландській кухнях.

оладки

Інгредієнти:

  • яйце 3 шт.
  • вершки 250 мл
  • молоко 125 мл
  • вершкове масло 30 г
  • пшеничне борошно 160 г
  • цукор 1 ст. л.
  • сіль 1 дрібка
  • оцет 0,25 ч. л.
  • яблуко 2 шт.
  • цукрова пудра 50 г
  • кориця 2 ч. л.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцтом.
  2. Додайте борошно і соду і ще раз ретельно збийте.
  3. Окремо збийте білки з сіллю.збиті білки
  4. Очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці. Додайте в тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.тісто
  5. Змастіть сковороду маслом і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичні нам млинці. Все залежить від ваших уподобань.тісто на оладки

Подавайте латвійські яблучні оладки теплими. Перед подачею посипте цукровою пудрою, корицею і полийте медом. Якщо хочете, можете використовувати сметану або варення.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: