Пиріг з курячим м’ясом та смачним тістом. Закуска на святковий стіл

Ніжний та повітряний пиріг на сметанному тісті з курячим м’ясом стане чудовим доповненням на святковому столі, чудовою закускою та перекусом. Все готується просто та швидко, виходить ідеально смачно.

Інгредієнти:

  • сметана, 180 г
  • масло вершкове, 90 г
  • сіль
  • розпушувач, 1 ч. л
  • борошно, близько 275 г
  • куряча грудка, 400 г
  • сіль, перець, спеції, зелень
  • цибуля, 2 шт
  • картопля, 4 шт

Приготування:

  1. Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, щоб маса вийшла повітряною і поступово піднімалося і пропікалося.
  2. У сметану додаємо сіль за смаком, перемішуємо та вливаємо розтоплене вершкове масло.
  3. Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, всипаємо в основу та перемішуємо до однорідності.
  4. Накриваємо тісто і відправляємо на 30 хвилин у холодильник.
  5. Цибулю , м’ясо , картоплю ріжемо дрібними шматочками.
  6. Тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо за формою своєї форми для випічки.
  7. Викладаємо тісто у форму та формуємо бортики.
  8. Кладемо картоплю, трохи солимо і перчимо, зверху м’ясо з цибулею, посипаємо сіллю, перцем та спеціями, нарізаною зеленню.
  9. Накриваємо другим пластом тіста і защипуємо краї, робимо проколи виделкою і змащуємо збитим яйцем.
  10. Запікаємо при 180 градусах близько 50 хвилин до рум’яності.

Пиріг виходить м’яким, із соковитою начинкою, ароматний та ситний. Таку страву завжди можна подати гостям та порадувати свою родину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: