Пиріг з вівсяних пластівців зі сливами
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
Випічка з яблуками, безумовно, дуже гарна. Мій фаворит серед начинок – слива. Як тільки вона дозріває, я відразу ж починаю готувати всілякі пироги. Цього разу наш десерт буде менш калорійний. Пропоную Вашій увазі пиріг з вівсяних пластівців. І, як ви вже здогадалися.
Щоб сильніше розкрити смак фрукта, раджу додати до нього трохи спецій. Відмінно підійде кориця, кардамон або гвоздика. Я в своєму рецепті використовувала інше поєднання, з лимонною цедрою. Що стосується сорту слив, то можна взяти будь-які. Мені найбільш подобається угорка. Вона щільна і не дуже солодка, а кісточку вийняти простіше простого.
Інгредієнти:
- Слива 400 г
- лимонна цедра 1 ч. л.
- Коричневий цукор 3,5 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
- Вівсяні пластівці 100 г
- Пшеничне борошно 100 г
- Вершкове масло 100 г
- розпушувач 1 ч. л.
- сіль 1 дрібка
- ванільний екстракт за смаком
Приготування:
- Очистіть сливи від кісточок і наріжте часточками. Додайте цедру, 1 ст. л. цукру і крохмаль, щоб сливи не виділили багато соку. Добре перемішайте.
- Змішайте великі вівсяні пластівці, борошно, цукор, розпушувач і сіль, влийте кілька крапель ванільного екстракту і перемішайте.
- Додайте розм’якшене вершкове масло і змішайте інгредієнти разом. Зручніше зробити це рукою, але можна використовувати ложку. Тісто має бути розсипчасте.
- Застеліть дно роз”ємної форми (18 см) пергаментним папером, стінки змастіть рослинною олією і теж покрийте папером. Викладіть половину тіста і злегка ущільніть основу склянкою.
- Перемішайте начинку і викладіть у форму. Покрийте сливи тістом, просто посипте його зверху. Випікайте пиріг 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Вівсяний пиріг виходить дуже апетитним: зовні рум’яна кірочка, а всередині соковита і ніжна начинка. А який аромат дає цедра! Звичайно сливи можна замінити на яблука . Пробуйте і діліться враженнями.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya