Грибний борщ з чорносливом

З упевненістю можу сказати, що такого борщу я ніколи не пробувала! Ароматний, трохи солодкий, в міру гострий супчик відмінно урізноманітнив наше меню.  Раджу спробувати.

Інгредієнти:

  • Білі гриби 900 г
  • Буряк 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • Цибуля 4 шт.
  • помідори у власному соці 250 г
  • печериці 300 г
  • чорнослив 200 г
  • капуста білокачанна 300 г
  • оцет 1 ст. л.
  • перець чилі за смаком
  • сіль за смаком
  • цукор 1 ст. л.
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • часник 1 шт.

Приготування:

  1. Почистіть білі гриби і порубайте їх на невеликі шматочки. Перекладіть їх у велику каструлю.
  2. Подрібніть дві цибулини і додайте до грибів. Залийте двома літрами води і всипте 1 ч. л. солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, не закриваючи кришкою, приблизно 2 години. Готовий бульйон процідити.
  3. Розріжте попередньо запарений чорнослив на четвертинки.
  4. Підготуйте овочі: сирий очищений буряк і моркву поріжте соломкою, цибулю – півкільцями, помідори у власному соці  і печериці – дрібними шматочками. Нашинкуйте капусту.
  5. У каструлі з’єднайте буряк, моркву і помідори. Додайте солі, цукру та оцту, а також перець чилі. Залийте ополоником грибного бульйону і поставте тушкуватися.
  6. Коли овочева заправка закипить, додайте цибулю. Продовжуйте готувати протягом 20 хвилин.як зварити грибний борщ
  7. Додайте капусту і гриби.грибний борщЧерез 20 хвилин відправте в каструлю чорнослив і залийте все  грибним бульйоном,що залишився.борщ на грибному бульйоні
  8. Доведіть борщ до кипіння, потім додайте цілу головку часнику. Продовжуйте варити ще 30 хвилин.

Щоб вирівняти смак, в готовий грибний борщ додайте невеликий шматочок вершкового масла.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: