Пиріг з волоськими горіхами і карамеллю
від Denzhyttya
17 Січня, 2021
Рецепт торта з карамеллю і горіхами, яким нам хочеться з вами поділитися, буде з солодким варіантом на очманіло легкому пісочному тісті.
Горіхи в домашній карамелі для торта вже самі по собі десерт. Ви можете вибрати будь-які на свій смак. Я часто готую з волоськими горіхами та арахісом. Але ви завжди можете замінити цей інгредієнт у рецепті. Горіхи найбільш повно розкривають свій смак в поєднанні з карамеллю. А разом з пісочною тарталеткою горіхово-карамельна маса являє завершений і неймовірно смачний десерт.
Інгредієнти для тіста:
- 2 склянки борошна ( дивитиметесь за консистенцією тіста , можна буде додати трішхи борошна)
- 3-4 ст. л. цукру
- 150 г холодного вершкового масла ( або маргарину)
- 2 яєчних жовтки, злегка збитих
- 0.5 склянки сметани
- 10 г. розпушувач
- дрібка солі
- 10 г. ванільний цукор
Інгредієнти для начинки:
- 200 г- 250 улюбленого варення ( у мене з чорної смородини + трішки цедри апельсина та 1 ст ложка рому чи коньяку)
Інгредієнти для карамелі:
- 1,5 склянки цукру
- 0,5 склянки вершків (20%)
- 1/4 ч. л. солі
- 2 склянки волоських горіхів ( можна суміш горіхів на ваш смак)
- 50 г вершкового масла
Приготування:
- У мисці змішайте борошно і вершкове масло ( чи маргарин) і розітріть все руками до консистенції грубої крихти.
- Додайте цукор. розпушувач, сіль.
- З’єднайте яєчні жовтки і сметану, потім введіть в тісто.
- Тепер розкачайте тісто і викладіть його в круглу форму , покладіть тісто так , щоб воно було з бортиками ( для того , щоб варення не витікало ) .
- Поставте форму з тістом в холодильник на 15-20 хв.
- Вийміть форму з тістом з холодильника , викладіть на тісто варення ( я змішувала варення з невеликою кількістю крохмалю) .
- Випікайте приблизно 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.( залежить від вашої духовки. пиріг випікається швидко) .
- Тим часом в каструлі чи товстостінній сковороді розпочніть приготування карамелі . Висипте туди цукор, коли він почне темнішати і перетворюватись на в”язку рідину ,введіть гарячі вершки ( дуже обережно) , сіль та вершкове масло .
- Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Зніміть з вогню, покладіть підсмажені горіхи.
- Дістаньте пиріг з духовки . Нехай трішки охолоне ,потім вилийте в нього карамель, поставте в холодне місце до повного охолодження .
Тепер швиденько заварюйте чай чи каву і запрошуйте родину пити чай з неперевершеним смаком пирога з горішками та карамеллю.
Смачного !
Сподіваємось ви візьмете цей рецепт до свого записничка.