Пиріг з волоськими горіхами і карамеллю

Рецепт торта з карамеллю і горіхами, яким нам хочеться з вами поділитися, буде з солодким варіантом на очманіло легкому пісочному  тісті.

Горіхи в домашній карамелі для торта вже самі по собі десерт. Ви можете вибрати будь-які на свій смак. Я часто готую з волоськими горіхами та арахісом. Але ви завжди можете замінити цей інгредієнт у рецепті. Горіхи найбільш повно розкривають свій смак в поєднанні з карамеллю. А разом з пісочною тарталеткою горіхово-карамельна маса являє завершений і неймовірно смачний десерт.

Інгредієнти для тіста:

  • 2 склянки борошна ( дивитиметесь за консистенцією тіста , можна буде додати трішхи борошна)
  • 3-4  ст. л. цукру
  • 150 г холодного вершкового масла ( або маргарину)
  • 2 яєчних жовтки, злегка збитих
  • 0.5 склянки сметани
  • 10 г. розпушувач
  • дрібка солі
  • 10 г. ванільний цукор

 Інгредієнти для начинки:

  • 200 г- 250  улюбленого варення ( у мене з чорної смородини + трішки цедри апельсина та 1 ст ложка рому чи коньяку)

Інгредієнти для карамелі:

  • 1,5 склянки цукру
  • 0,5 склянки вершків (20%)
  • 1/4 ч. л. солі
  • 2 склянки волоських горіхів ( можна суміш горіхів на ваш смак)
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

  1.  У мисці змішайте борошно і  вершкове масло ( чи маргарин) і розітріть все руками до консистенції грубої крихти.
  2. Додайте цукор. розпушувач, сіль.
  3. З’єднайте яєчні жовтки і сметану, потім введіть в тісто.
  4. Тепер розкачайте тісто і викладіть його в круглу форму , покладіть тісто так , щоб воно було з бортиками ( для того , щоб варення не витікало ) .
  5. Поставте форму з тістом в холодильник на 15-20 хв.
  6. Вийміть форму з тістом з холодильника , викладіть на тісто варення  ( я змішувала варення з невеликою  кількістю крохмалю) .
  7. Випікайте приблизно 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.( залежить від вашої духовки. пиріг випікається швидко) .
  8.  Тим часом в каструлі чи товстостінній сковороді розпочніть приготування карамелі . Висипте  туди цукор, коли він  почне темнішати і перетворюватись на в”язку рідину ,введіть  гарячі  вершки ( дуже обережно) ,  сіль та вершкове масло .
  9. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  10. Зніміть з вогню, покладіть підсмажені  горіхи.
  11. Дістаньте пиріг  з духовки . Нехай трішки охолоне ,потім вилийте  в нього  карамель, поставте в холодне місце до повного охолодження .

Тепер швиденько заварюйте чай чи каву і запрошуйте родину пити чай з неперевершеним смаком пирога з горішками та карамеллю.

Смачного !

Сподіваємось ви візьмете цей рецепт до свого записничка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: