Пиріжки із рибних консервів. Виходить як з риби, але без зайвої метушні
від Denzhyttya
10 Грудня, 2021
Пироги з риби вважаються вкрай клопітливими у підготовці. Рибу треба почистити, видалити кістки, порізати чи прокрутити у м’ясорубці – турбот тут вистачає. Але якщо взяти правильні консерви, то різниці смаку майже не буде, а часу на підготовку майже не потрібно. Так і зробимо.
Інгредієнти:
- 300 грамів борошна
- 1 ложка сухих дріжджів
- по 1 чайній ложці цукру та солі
- 1 яйце
- 20 мл соняшникової олії
- 200 мілілітрів теплого молока
- 1/2 болгарського перцю
- 100 грамів консервованого тунця
- 100 г консервованої кукурудзи
- 100 грамів будь-якого твердого сиру
- Петрушка
- Цибулина
Приготування:
- Замісимо тісто. Розведемо дріжджі у теплому молоці, додамо цукру та солі.
- Як тільки вони почали працювати, просіюємо борошно.
- Перемішуємо і розбиваємо сюди одне яйце.
- Готове тісто залишаємо під плівкою на 20 хвилин, а поки воно піднімається, швидко зробимо начинку.
- Ріжемо дрібно червону цибулю та болгарський перець, після чого починаємо обсмажувати їх на сковороді.
- Хвилин 5 смаження їм достатньо.
- Тепер збираємо начинку: додаємо до зажарки банку консервованого тунця або сайри, кукурудзу та зелень.
- Опціонально можна додати відварену скляну локшину, але це вже на любителя.
- Тісто піднялося, можна робити пиріжки.
- Розгортаємо великий лист і ділимо на 6 частин.
- Використовуємо по 2 трикутники для верху та низу пиріжків, розподіляючи між ними начинку або залишаючи порожній конверт.
- Смажимо тісто на сковороді, з обох боків.
Тут є 2 варіанти приготування пиріжків: смажити відразу з начинкою або зробити порожні конвертики, а начинку додати вже потім.
Дивіться на свій смак.
Готові пиріжки виходять напрочуд соковитими та насиченими рибним смаком.
Рецепт універсальний: достатньо змінити начинку та буде новий смак.
Наприклад, консерви можна замінити на смажений фарш чи паштет.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua