Пиріжки “Придорожні”, які не черствіють наступного дня

Сьогодні хочу поділитися рецептом вдалого тіста для пиріжків на кефірі. Пиріжки виходять апетитні, м’які, ніжні та не черствіють, навіть наступного дня як свіжі. Люблю прості та швидкі рецепти, і які дуже смачні. Раджу приготувати, Ви не пошкодуєте

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 250 мл.
  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 20 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Плавлені сирки – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цибулина – 1 шт.

Приготування:

  1. У миску наливаємо кефір, додаємо сіль, цукор, соду, яйце.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  2. Перемішуємо до однорідності і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб сода погасилася, потім додамо олію і ще раз перемішуємо.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  3. Поступово невеликими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім руками на столі.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  4. Тісто виходить еластичне, м’яке, слухняне в роботі, злегка липне до рук, але не сильно.
  5. Прибираємо тісто в миску і закриємо кришкою або харчовою плівкою.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  6. Приготуємо начинку: відваримо картоплю в підсоленій воді до готовності і перетворюємо його на пюре з додаванням вершкового масла.
  7. Дрібно поріжемо цибулину та обсмажимо на сковороді з додаванням невеликої кількості олії до легкої золотистості.
  8. Дрібно наріжемо зелень петрушки, плавлені сирки натремо на великій тертці.
  9. До ще гарячого картопляного пюре додаємо сир, обсмажену цибулю та зелень, все добре перемішуємо. Начинка готова.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  10. Тісто розділимо на частини, у мене виходить 10 частин вагою 70 гр, з кожної частини формуємо колобочок.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  11. Беремо колобочок, розкачуємо качалкою, кладемо начинку закріплюємо краї, як у звичайного пиріжка.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  12. Потім кладемо швом вниз і розкачуємо качалкою до отримання тонкого коржа, і так всі колобочки.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня
  13. У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо і смажимо пиріжки на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.Пиріжки "Придорожні", які не черствіють наступного дня

Виходять великі пиріжки, тонке м’яке тісто і багато начинки, рекомендую, вам дуже сподобаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: