Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування
від Denzhyttya
15 Травня, 2022
Сьогодні хочу поділитися з вами всіма нюансами приготування пишних оладок, прочитавши цю статтю, вони у вас точно вийдуть такими ж пишними та смачними. Мені здається це найпростіший і найсмачніший рецепт. І найголовніше у цьому рецепті, це етапи замісу тіста.
Інгредієнти:
- Кефір теплий від 2,5% жирності 500 мл
- Цукор 1 ст.л.
- Сіль 1/4 ч. л.
- Яйце 1 шт
- Борошно ~ 410-430 гр
- Сода 1 ч. л. без гірки
- Соняшникова олія для смаження
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднаємо теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір я трохи підігріваю в мікрохвильовій печі. Добре перемішаємо віночком.
- Тепер додаємо борошно, але не все, залишаємо 1 столову ложку. Обов’язково просіюємо борошно.
- Тісто має вийти досить густим.
- Візьмемо 1 столову ложку борошна, що залишилася і змішаємо з 1 чайною ложкою соди без гірки. Потім цю суміш додамо в тісто і добре перемішаємо лопаткою.
- Більше тісто не перемішуємо. Даємо йому відпочити перед випічкою близько 10-15 хвилин та й все.
- Смажити оладки потрібно в достатній кількості олії, на вогні трохи нижче від середнього до золотистого кольору. Ложку перед набором тіста я занурюю в олію, щоб тісто не липло до неї.
- Оладки виходять пишними та повітряними! Так, і в холодному вигляді вони залишаються такі ж пишні. Виходить всього близько 25 штук оладок.
Бажаю вам приємного чаювання! І нехай ваші оладки будуть найпишнішими та найсмачнішими!
Джерело:
zhyttia.com.ua