Пишні пиріжки: як пух.

Дуже м’які, пружні і пишні пиріжки, які раніше можна було купити в кожному буфеті чи їдальні.

Інгредієнти:

  • вода тепла, 2 склянки
  • сіль, 1 ч.л
  • дріжджі, 30 г
  • цукор, 2 ч.л
  • олія соняшникова, 5 ст.л
  • яйце, 1 шт
  • борошно, 4 склянки

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо цукор і дріжджі, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб з’явилася піна.
  2. Всипаємо сіль, вливаємо олію і додаємо яйце, перемішуємо.
  3. Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо м’яке і еластичне тісто. Якщо борошна буде мало, маса буде занадто липка, можна додати трохи, але не забивайте тісто, воно буде погано підніматися і прожарюватися.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  5. Начинку робіть за власним смаком, я взяла картоплю з грибами, а ви – за своїм смаком.
  6. Формуємо пиріжки з начинкою, обсмажуємо з двох сторін на олії.Пишні пиріжки: як пух. Так пекли в їдальнях і буфетах

Залежно від начинки, подавайте такі ароматні, дуже м’які і повітряні пиріжки зі сметаною, розтопленим вершковим маслом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: