Пишні пиріжки: як пух.
від Denzhyttya
15 Жовтня, 2021
Дуже м’які, пружні і пишні пиріжки, які раніше можна було купити в кожному буфеті чи їдальні.
Інгредієнти:
- вода тепла, 2 склянки
- сіль, 1 ч.л
- дріжджі, 30 г
- цукор, 2 ч.л
- олія соняшникова, 5 ст.л
- яйце, 1 шт
- борошно, 4 склянки
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо цукор і дріжджі, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб з’явилася піна.
- Всипаємо сіль, вливаємо олію і додаємо яйце, перемішуємо.
- Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо м’яке і еластичне тісто. Якщо борошна буде мало, маса буде занадто липка, можна додати трохи, але не забивайте тісто, воно буде погано підніматися і прожарюватися.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Начинку робіть за власним смаком, я взяла картоплю з грибами, а ви – за своїм смаком.
- Формуємо пиріжки з начинкою, обсмажуємо з двох сторін на олії.
Залежно від начинки, подавайте такі ароматні, дуже м’які і повітряні пиріжки зі сметаною, розтопленим вершковим маслом.
Джерело:
mandarynka.com.ua