Пишні та незвичні пиріжки. Капусту більше не жарю: тісто легке, як пух
від Denzhyttya
16 Листопада, 2021
Оригінальний рецепт пиріжків на кефірі з капустяною начинкою, яку не потрібно довго тушкувати.
Інгредієнти:
- жирний кефір, 500 мл
- дріжджі сухі, третина ч. л
- яйце, 1 шт
- сіль,1 ч.л
- цукор, 2 ч.л
- олія, 3 ст.л
- борошно, близько 6 склянок
- сода, 1 ч.л
- масло вершкове, 50 г
Для приготування начинки потрібно :
- капуста, половина качана
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, зелень
- масло вершкове, 50 г
Приготування:
- Капусту тонко шаткуємо і заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин. Якщо капуста дуже тверда, можна проварити кілька хвилин.
- Зливаємо воду, відціджуємо та віджимаємо.
- Цибулю обсмажуємо кубиком до напівготовності і додаємо капусту, солимо і перчимо, додаємо вершкове масло, тушимо пару хвилин і ставимо охолоджуватись.
- Кефір підігріваємо трохи, всипаємо дріжджі.
- Яйце змішуємо з цукром і сіллю, олією і кефіром.
- Перемішуємо і всипаємо частинами просіяне борошно з содою.
- Вимішуємо масу до однорідності, поступово вводячи борошно.
- Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом та залишаємо на 30 хвилин у теплі, накривши рушником.
- Працювати з тістом краще змащеними в олії руками.
- Формуємо пиріжки з тонкого тіста, щоб добре просмажувалися.
Пиріжки виходять дуже смачними, не вбирають олію, начинка просто чудова і м’яка.
Джерело:
mandarynka.com.ua