Райська насолода в торті «Вишнева фантазія»

Райська насолода в торті «Вишнева фантазія»

Поєднання крем-пудингу, желе, найніжнішого бісквіту, маку та вишень не може не порадувати кожного, хто його скуштував.

Інгредієнти
Для бісквіту:

  • Яйця – 5 штук
  • Дрібка солі
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка
  • Гаряча вода – 1 столова ложка
  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 2 чайні ложки
  • Мак – 100 г

Для крем-пудингу:

  • Молоко – 500 мл
  • Заварний крем або пудинг – 1 пакетик
  • Розм’якшене вершкове масло – 200 г

Для вишневого желе:

  • Вишня без кісточок – 200- 300 г
  • Вишневе желе – 2 шт

Для прикрас:

  • Вершки – 100 мл (для глазурі)
  • Темний шоколад – 100 г (для глазурі)
  • Тертий темний шоколад – 50 г

Процес приготування :

  1. В першу чергу відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо їх з сіллю (дрібка) до густих піків, використовуючи міксер. Після чого поступово додаєм  цукровий пісок. Беремо другу ємність і проробляємо той же процес з жовтками, маслом і водою. А потім відправляємо до білкової маси. Додаємо борошно, попередньо просіяне з розпушувачем і маком. Використовуючи шпатель, акуратно перемішуємо.
    Беремо форму для випікання розміром 25 * 35 см і переливаємо в неї підготовлену масу. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо випікатися на 35 хвилин.
  2. Тепер готуємо крем-пудинг. Наливаємо в каструлю 250 мл молока і додаємо 1 пакет порошку пудингу (40 г). Частину молока кип’ятимо і виливаємо в підготовлену молочну суміш з пудингом. Все добре перемішуємо. Після чого повертаємо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи. Потім переливаємо в окрему ємність і накриваємо харчовою плівкою. Слід відкласти до охолодження.
  3. Готуємо вишневе желе (за інструкцією на пачці) .Потім кидаємо вишні і даємо охолонути, періодично помішуючи. Желе не повинно затвердіти.
  4. Повертаємося до  крему. Збиваємо його, частково додаємо розм’якшене вершкове масло.
  5. По закінченню потрібного часу дістаємо наш готовий бісквіт і даємо йому трохи охолонути. Після цього в нижній частині форми викладаємо перший шар бісквіта, потім – крем-пудинг, а потім –  желе (воно повинне трохи загускнути)  і вишню. Накриваємо другою частиною бісквіта.
  6. Вершки ставимо на вогонь і доводимо майже до кипіння. Нарізаний дрібно шоколад відправляємо до них і перемішуємо до однорідної маси. Після чого даємо злегка охолонути. Потім наносимо підготовлену глазур на торт і прикрашаємо його тертим шоколадом.
  7. Відправляємо в холодильник на ніч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: