Рецепт домашнього сала в лушпинні цибулі. Ніжне як олія
5 Листопада, 2022
Це простий рецепт дуже ніжного, сала (грудинки) звареного в лушпинні цибулі і натертого часником і перцем. Сало виходить ніжним та ароматним. Це чудова закуска до будь-якого столу, хоч щодня з огірочком та відвареною картоплею, хоч на святковий стіл у вигляді закуски. Готується таке домашнє сало дуже просто і набагато смачніше за магазинне.
Інгредієнти:
- сало (грудинка) – 1.3 кг.
- часник – 1 головка.
- чорний перець – за смаком.
Маринад:
- вода – 2 літри.
- сіль – 120 гр.
- цукор – 50 гр.
- лушпиння цибулі 50-100 гр.
- лавровий лист – 5-6 шт.
- чорний перець горошком – 30-35 шт.
Приготування:
- Спочатку робимо маринад, на два літри води додаємо 120 гр. солі, 50 гр. цукру, промите лушпиння цибулі – 50 гр., 5-6 лаврових листків, 30 горошин чорного перцю і кип’ятимо 5 хвилин.
- Тим часом нарізаємо сало на шматочки по 200-300 гр.
- Викладаємо в каструлю з маринадом, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та варимо на повільному вогні 45 хвилин.
- Сало зварилося, залишаємо в каструлі з маринадом на 10-12 годин далі просолюватися, краще залишити на ніч. Потім дістаємо, даємо стекти 10-15 хвилин або обсушуємо паперовим рушником.
- Кожен шматочок посипаємо чорним чи червоним перцем та натираємо видавленим часником.
- Потім кожен шматочок загортаємо у фольгу, кладемо в пакет і відправляємо в морозилку на 3-4 години.
- За цей час сало стане щільним і трохи просочиться часником та перцем.
Все наше запашне, ніжне сало готове. Нарізаємо на шматочки, беремо хліб з огірком і … приємного смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua