Рецепт гарбузової ікри на зиму

  • Гарбуз корисний всім без винятку, як дітям, так і дорослим!

Ікра з гарбуза на зиму, це відмінний спосіб швидко і просто приготувати смачну заготівлю, коли урожай гарбуза радує, а засіки вже заповнені всілякими заготовками з нього.

Ікра з гарбуза на зиму містить цілий комплекс вітамінів і мінералів. Це в першу чергу каротиноїди, які надають гарбузу такий веселий яскравий колір, пектини, вітаміни, а також калій, кальцій, кобальт, мідь, залізо і багато інших речовин, які необхідні для нормальної роботи та життєдіяльності організму людини.

Ікра з гарбуза на зиму без оцту

Інгредієнти:

  • 2,4 кг м’якоті гарбуза
  • 300 г солодкого червоного перцю
  • 3 цибулини
  • 3-4 зубчики часнику
  • 450 г томатної пасти
  • сіль, спеції — за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. На сковороді з товстим дном розігрійте трохи рослинної олії, викладіть нарізаний часник, солодкий перець і цибулю.
  2. Краще все порізати шматочками.
  3. Поки овочі тушкуються, наріжте шматочками гарбуз , додайте  в сковороду і тушкуйте  на сильному вогні 2-3 хвилини, потім накрийте кришкою і зменшіть нагрів.
  4. Через 30 хвилин додайте томатну пасту, сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
  5. Розкладіть в гарячому вигляді по стерилізованих банках і негайно ж закатайте. Укутайте.

Ікра з гарбуза на зиму в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 2 цибулини
  • 3 помідори
  • 1-2 гірких перці (або за смаком)
  • 30 мл рослинної олії
  • сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте все інгредієнти: промийте, очистить і наріжте не дуже крупно.
  2. У чашу влийте рослинну олію, встановіть режим «Тушкування» і складіть всі овочі та спеції в чашу.
  3. Закрийте кришку і готуйте до кінця роботи режиму (за замовчуванням 1 година).
  4. Протріть вміст чаші через сито або зробіть пюре за допомогою блендера, прогрійте ще 5 хвилин і розкладіть по стерилізованих баночках. Закатайте, укутайте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: