Рецепт “незвичайно смачних” котлет: секрет у пропорції
21 Жовтня, 2022
Інгредієнти:
- Фарш – 1 кг
- Хліб у сухому вигляді – 200 гр
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Цибулина – 1 шт
- Часник – 3-4 зуб (за бажанням)
Приготування:
- Отже, починаємо: беремо фарш 1 кг, у мене сьогодні свинина, можна брати змішаний. Відразу ж прокрутимо 1 цибулину через м’ясорубку.
- На 1 кг фаршу потрібно додати 40% хліба, вага вважається вже замоченого і віджатого. Сухого 200 грам, хліб можна брати будь-який, навіть найдешевший чи підсушений.
- Решту все за смаком. Обов’язково цибулину, я її прокрутила вже разом із фаршем, сіль 1ч.л., чорний перець за смаком і часник за бажанням, я останнім часом додаю щось одне, або цибулю, або часник.
- Формуємо котлети, вага моїх котлет – 90 грам. Панірувати такі котлети не потрібно.
- Обсмажуємо в олії на середньому вогні до готовності, з кожного боку по 6-7 хвилин. Ще величезний плюс таких котлет, від них немає нагару в олії, тому в процесі смаження олію не змінюю, вона залишається чистою і практично не вбирається в котлети.
Ось такі котлети вийшли, але я завжди готові котлети пропарюю в духовці або на сковороді. Додаю грам 30 вершкового масла, закриваю кришкою і готую на повільному вогні хвилин 20. Якщо в духовці, то складаю в гусятницю і закриваю. Тепер котлетки готові, подаємо їх із будь-яким гарніром, і обов’язково з підливою.
Джерело:
zhyttia.com.ua