Рецепт приготування халви з насіння в домашніх умовах з фото

Інгредієнти:

  • сире насіння 4 cклянки
  • борошно  2 склянки
  • рослинна олія 1 ст.ложка
  • цукор  9 ст. ложок
  • вода 2 склянки

Приготування:

  1. Для приготування халви на першому етапі вам знадобиться 4 склянки сирого насіннячка і м’ясорубка. Сире насіння необхідно ретельно промити в проточній теплій воді і висипати на прогріту сковороду. Вогонь на плиті повинен бути середньої потужності, щоб насіння не згоріло. Постійно помішуючи  на сковороді, сушимо насіння і потім досмажуємо до готовності на повільному вогні. Готовність насіння визначається по їхньому смаку, перша ознака, що насіння скоро буде готове – це характерний тріск на сковороді. В цілому насіння смажать від 10 до 15 хвилин. Можна підсмажити насіння в мікрохвильовці, при середній потужності потрібно вибирати режим від 5 до 7 хвилин. Далі смажене насіння в шкаралупі потрібно пропустити через м’ясорубку 4 або 5 разів. Насіння повинне придбати дрібну сипучу і м’яку текстуру.33441781
  2. Беремо чисту суху сковороду і висипаємо на неї 2 склянки борошна. На повільному вогні, постійно помішуючи, підсмажуємо борошно до світло – жовтого відтінку.317341
  3. У зручному посуді зсипаємо  перемелене насіння і обсмажене борошно . Ретельно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
  4. Беремо каструлю, наливаємо в неї воду, додаємо рослинну олію  і цукор і доводимо отриманий сироп до кипіння. На повільному вогні варимо сироп рівно 15 хвилин.
  5. Далі необхідно вилити сироп в суміш борошна і насіння і помішувати все до отримання однорідної маси, яка повинна нагадувати пластилін. Це і є майже готова халва. Можете надати їй будь-яку форму, загорнути в поліетиленовий пакет, остудити трохи і покласти в холодильник. Через пару годин можете подавати смачний солодкий десерт до столу.oriental_sweets2

Смачного!

Відео: Як приготувати домашню халву?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: