Рецепт приготування, тих самих горішків із дитинства. Дуже смачно!

Завжди смакуючи горішки, я повертаюсь туди, у своє безтурботне дитинство, і завжди відчуваю щастя! І вам рекомендую приготувати ці солодощі!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 370 гр борошна;
  • 5-6 гр соди або 0,5 ч.л;
  • 3-4 гр оцту;
  • 3 яйця категорії С1 або 150 гр;
  • 185 гр вершкового масла 82,5%;
  • 65 гр сметани 20%;
  • 65 гр майонезу;
  • 230 гр цукру.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло розтопити.
  2. Змішайте яйця, цукор, сметану і майонез і збити міксером протягом 2 хвилин на максимальній швидкості. До отримання однорідної маси додати тепле вершкове масло, соду погашену оцтом, перемішати. Додати просіяне борошно, змішати на швидкості менше середньої.
  3. Залишити готове тісто на 10 хвилин. Тим часом на маленькому вогні розігріти форму “Горішницю.”
  4. Готувати горішки з двох сторін, в разі якщо 1 партія буде прилипати, дати постояти тісту ще 5-7 хв і трохи змастити “Горішницю ” рослинною олією (багато що залежить ще від “Горішниці”) .Нехай охолоне печиво , потім  обріжте краї до повного естетичного вигляду .

Крем:

  • 350 гр вареного згущеного молока (я варила сама згущене молоко)
  • 80 гр вершкового масла 82,5%;
  • 40 гр смажених горіхів (у мене волоські)
  • 50 гр шоколаду (у мене білий можна використовувати будь-який за смаком).

Приготування:

  1. На водяній бані розтопити шоколад.
  2. Горіхи обсмажити і подрібнити. Охолоджений  шоколад змішати з вареним згущеним молоком.
  3. Вершкове масло збити на максимальній швидкості до збільшення в масі. Частинами на швидкості нижче середньої ввести варене згущене молоко з шоколадом і в кінці додати горіхи.
  4. Також я роблю начинку нутелла 70% і вершкове масло 30%.
  5. Начинити горішки, відправити на ніч в холодильник. У мене горішки були хрусткими 2 дні, потім їх не стало))

Смачного приготування!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: