Рецепт приготування, тих самих горішків із дитинства. Дуже смачно!
від Denzhyttya
8 Жовтня, 2022
Завжди смакуючи горішки, я повертаюсь туди, у своє безтурботне дитинство, і завжди відчуваю щастя! І вам рекомендую приготувати ці солодощі!
Інгредієнти:
Тісто:
- 370 гр борошна;
- 5-6 гр соди або 0,5 ч.л;
- 3-4 гр оцту;
- 3 яйця категорії С1 або 150 гр;
- 185 гр вершкового масла 82,5%;
- 65 гр сметани 20%;
- 65 гр майонезу;
- 230 гр цукру.
Приготування:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло розтопити.
- Змішайте яйця, цукор, сметану і майонез і збити міксером протягом 2 хвилин на максимальній швидкості. До отримання однорідної маси додати тепле вершкове масло, соду погашену оцтом, перемішати. Додати просіяне борошно, змішати на швидкості менше середньої.
- Залишити готове тісто на 10 хвилин. Тим часом на маленькому вогні розігріти форму “Горішницю.”
- Готувати горішки з двох сторін, в разі якщо 1 партія буде прилипати, дати постояти тісту ще 5-7 хв і трохи змастити “Горішницю ” рослинною олією (багато що залежить ще від “Горішниці”) .Нехай охолоне печиво , потім обріжте краї до повного естетичного вигляду .
Крем:
- 350 гр вареного згущеного молока (я варила сама згущене молоко)
- 80 гр вершкового масла 82,5%;
- 40 гр смажених горіхів (у мене волоські)
- 50 гр шоколаду (у мене білий можна використовувати будь-який за смаком).
Приготування:
- На водяній бані розтопити шоколад.
- Горіхи обсмажити і подрібнити. Охолоджений шоколад змішати з вареним згущеним молоком.
- Вершкове масло збити на максимальній швидкості до збільшення в масі. Частинами на швидкості нижче середньої ввести варене згущене молоко з шоколадом і в кінці додати горіхи.
- Також я роблю начинку нутелла 70% і вершкове масло 30%.
- Начинити горішки, відправити на ніч в холодильник. У мене горішки були хрусткими 2 дні, потім їх не стало))
Смачного приготування!
Джерело:
filizhankakavu.com
Позначки