Рецепт риби, який не забуду ніколи. Проста і смачна страва: хек на сковорідці
від Denzhyttya
15 Жовтня, 2021
Хек – проста, доступна риба, яку можна приготувати дуже смачно. І ніяких особливих інгредієнтів для цього не буде потрібно. Риба виходить апетитною, рум’яною, соковитою. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Хек – 800-100 г (2 великих тушки).
- Яйце – 2 шт.
- Борошно 2 столові ложки.
- Сіль за смаком.
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Зрізаємо з тушок хека всі плавники. Якщо хочете, можете відокремити філе.
- Очищаємо рибу від нутрощів і плівок (це буде простіше робити, якщо тушка злегка подморожена). Гарненько промиваємо тушки зсередини.
- Нарізаємо хек шматками і залишаємо, щоб він до кінця розморозився.
- Рибу солимо, обмазуючи руками з усіх боків.
- Насипаємо в плоску тарілку борошно для обвалювання.
- У ємність відправляємо яйця і за допомогою вилки збиваємо їх.
- Відправляємо сковорідку на сильний вогонь, наливаємо олію, щоб вона гарненько розжарилася.
- Шматки хека обвалюємо в борошні, далі – в яйці і відправляємо на сковорідку.
- Смажимо до появи апетитної, рум’яної скоринки, перевертаємо шматки на іншу сторону.
- Викладаємо готову рибу на рушники з паперу, щоб вони ввібрали зайвий жир.
Хек подають з гарнірами з овочів, зеленню, салатами.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки