Рецепт швидкого і смачного хліба за 20 хвилин. У магазині хліб більше не купую
від Denzhyttya
14 Вересня, 2021
Мінімальний набір продуктів, який ви будете використовувати, завжди знайдеться на будь-якій кухні. Батон виходить дуже повітряним, з яскравим ароматом і справжнім смаком.
Інгредієнти:
- борошно, 350 г
- цукор, 1 ч.л
- сіль за смаком
- дріжджі сухі, 5 г
- вода тепла, 210 г
- соняшникова олія, 30 г
Приготування:
- Просіваємо борошно, змішуємо з цукром і сіллю, дріжджами.
- Вливаємо теплу воду, олію і вимішуємо тісто.
- Маса повинна бути м’якою, еластичною, повністю однорідною.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Стіл присипаємо борошном і розкачуємо товстий пласт, звертаємо в рулет, потім рулет ще раз звертаємо.
- Кілька разів робимо таким чином, потім обминаємо і перетворюємо в батон.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо батон, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
- Змащуємо тісто молоком і присипаємо борошном.
- Робимо глибокі надрізи по всій поверхні.
- Випікаємо батон при 180 градусах близько 20 хвилин.
- Батон накриваємо рушником і залишаємо остигати, щоб він залишався м’яким і з хрусткою скоринкою.
Хліб м’який, пористий, ароматний, можна придумати до нього смачну намазку.
Джерело:
mandarynka.com.ua