Ледачі пиріжки з лаваша з яблуками: без метушні з тістом

Лаваш настільки універсальний продукт, що з нього можна приготувати навіть пиріжки, при цьому виходить швидко, смачно і не треба возитися з тістом. Начинка класична – солодкі яблука. За бажанням, можна додати мелену корицю, родзинки, ваніль і т.п. Такі «ліниві» пиріжки виходять хрусткими, але з соковитою начинкою. Найсмачніше їсти відразу теплими, але навіть після охолодження вони залишаються дуже смачними.

Інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 1 лист
  • яблука – 3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 20-30 г
  • крохмаль картопляний – 15 г
  • вода – 40 мл
  • олія соняшникова – для смаження

Приготування:

  1. Спочатку підготуємо начинку. Очищаємо з яблук шкірку, вирізаємо насіннєві коробочки. М’якоть натираємо на грубій терці. Перекладаємо в невелику каструльку або сотейник, додаємо цукор.
  2. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Проваримо пару хвилин.
  3. У воді розмішуємо крохмаль. Вливаємо невеликою цівкою до яблучної начинки, постійно помішувати. Варимо ще 2 хвилини, начинка повинна трохи загуснути. Потім знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  4. Тонкий лаваш нарізаємо трикутниками.
  5. На широкий край лаваша викладаємо яблучну начинку.
  6. Звертаємо рулетиками.
  7. Перед смаженням з усіх боків умочуємо пиріжки у збитих яйцях.
  8. Викладаємо на розігріту сковорідку з олією.
  9. Обсмажуємо з усіх боків до рум’яної скоринки.

Готово! При подачі можна присипати пиріжки цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: