Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли

Мариновані огірочки, нарізані шматочками, проста і дуже смачна заготівля на зиму. Огірки виходять хрусткими, ароматними та добре зберігаються в умовах квартири.

Нам знадобиться (для 3 банок об’ємом 1 літр):

  • огірки – 1,5 кг
  • цибуля – 1-2 шт.
  • часник – 1 головка
  • парасольки кропу
  • лист хрону
  • перець запашний горошком – 9 шт.
  • насіння гірчиці – 3 чайні ложки
  • вода – 2 літри
  • сіль – 70 г
  • цукор – 100 г
  • оцет 9% – 60 мл

Приготування:

  1. Огірки замочую у холодній воді на декілька годин (можна на ніч). Потім нарізую кружечками.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли
  2. В якості добавок використовую цибулю, свіжий часник, парасольки кропу та листя хрону.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли
  3. Також додаю перець запашний горошком та насіння гірчиці.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли
  4. Банки об’ємом 1 літр стерилізують у духовці 15 хвилин при 100 градусах, кришки кип’ячу у каструлі на плиті 10 хвилин. У підготовлені банки розкладаю ароматну зелень та спеції, розкладаю кружечки огірків, чергуючи їх з нарізаним часником та цибулею.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли
  5. Кип’ячу воду (приблизно 2 літри) і заливаю банки з огірками окропом. Прикриваю кришками та залишаю на 20 хвилин.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли
  6. Після зливаю воду назад у каструлю додаю сіль, цукор і доводжу до кипіння. Наприкінці додаю оцет. Киплячим маринадом заливаю огірки, закриваю кришками. Перевертаю банки вгору дном і вкриваю пледом. Так залишаю банки з огірками до повного остигання.Різані мариновані огірки на зиму. Можна готувати з огірків, що переросли

Дуже просто та смачно! Вдалих заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: