Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
Шоколадне диво з яблучною начинкою, дуже м’яке і просочене. Рецепт має всі шанси стати вашим улюбленим, все робиться легко, набір продуктів – самий звичайний, просто беріть все якісне і тоді точно вийде.
Інгредієнти:
- масло вершкове, 200 г
- кефір, 200 мл
- борошно, 500 г
- сіль дрібка
- жовтки, 3 шт
- сода, 0.5 ч.л
Для приготування начинки необхідно:
- яблука, 800 г
- цукор, 100 г
- кориця, 1 чл
- горіхи волоські за бажанням, 100 г родзинок
Приготування:
- Охолоджене вершкове масло натираємо в просіяне борошно і перетираємо всю масу в крихту.
- Вливаємо жовтки і кефір, додаємо соду і вимішуємо м’яке тісто. Обертаємо його плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
- Порада: замість 3 жовтків можна просто взяти 2 яйця.
- Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, змішуємо з корицею, горіхами і родзинками – додаткові наповнювачі беріть будь-які за своїм бажанням.
- Ділимо тісто на 3 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт.
- Форму змащуємо маслом або накриваємо пергаментом, кладемо перший пласт тіста, начинку, пласт тіста, начинку і накриваємо все тістом.
- Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг і поливаємо його розтопленим шоколадом або звареною глазур’ю, можна зробити карамель.
Рецепт, як бачите, простий, але результат вас приємно здивує – такий яскравий яблучний і шоколадний аромат буде на кухні.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua