Розкішний соус, який я закриваю на зиму. Смачніший за будь-який кетчуп
11 Вересня, 2022
Найбільший пік сезону помідорів. Вже заготовлено та закручено десятки банок, а помідорів на городі ще багато!
Куди подіти, що ще закрутити?
І ось я хочу запропонувати дуже цікавий та смачний варіант. Цьому рецепту, напевно, років сто, якщо не більше.
До м’яса, курки, риби, для спагеті та макаронів, до картоплі – хоч вареної, запеченої, смаженої. Загалом до будь-якої страви.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг;
- Яблука (краще кислі сорти) – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 500 грам;
- Гострий перець – 1 штука або 1 чайна ложка без гірки;
- Сіль – 1,5 столові ложки;
- Цукор – 1 склянка;
- 9% оцет – 3 ложки столові.
Приготування:
- Нарізати помідори, перекласти в каструлю. Після того як закиплять, потрібно зняти пінку.
- Додати нарізану цибулю, гострий перець, очищений від насіння, і терті на тертці яблука. Чистити яблука від шкірки не обов’язково, просто видалити серцевину.
- І варити поки цибуля не стане цибуля м’якою і прозорою.
- Варити на слабкому вогні, кришкою краще не накривати. Іноді соус потрібно перемішувати.
- Варити потрібно до потрібної густоти, на це потрібно близько години. Все залежить від сорту помідорів. Додатково соус можна перебити занурюваним блендером і перетерти через сито, якщо не любите часточки.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додати сіль, цукор, гострий перець (якщо мелений).
- За хвилину до кінця приготування додати оцет. Перемішати.
- Розлити у стерилізовані банки, закатати.
З цієї кількості продуктів виходить 6 півлітрових банок чудово смачного соусу.
За бажання можна додати терту моркву, свіжу зелень, прованські трави.
Смачного! Готуйте із задоволенням!
Джерело:
zhyttia.com.ua