Розповім, як я готую швидкі пиріжки з картоплею: не потрібно замішувати і чекати, коли підійде тісто
від Denzhyttya
4 Грудня, 2021
Ці пиріжки навіть не потрібно ліпити, а тим більше довго чекати, доки підійде тісто.
Основний час займає приготування начинки.
Ці пиріжки відрізняються від традиційних тоненьким тістом і великою кількістю картоплі всередині. Спробуйте – впевнена, вам сподобається!
Інгредієнти:
Начинка:
- Картопля – 1 кг (вага вже очищених бульб)
- Вершкове масло – 50 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сіль перець.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 120-130 г
- Кефір – 150 мл
- Яйця курячі (категорія С-1) – 2 шт.
- Розпушувач – половина пакетика (5 г)
- Сіль – дрібка
- Рафінована соняшникова олія – для смаження
Приготування:
- Насамперед потрібно приділити увагу картоплі, тому що потрібен час для її варіння та охолодження, а тісто готується швидко і не потребує дозрівання. Отже, вибираємо крохмалисту картоплю, яка гарно розварюється Чистимо її від шкірки, миємо, видаляємо пошкодження, ріжемо, складаємо в каструлю. Заливаємо холодною водою та ставимо на середній вогонь. Після закипання солимо і знижуємо інтенсивність нагрівання, щоб картопля постійно, але несильно кипіла. Варимо до готовності протягом 20-30 хвилин. Потім зливаємо воду.
- А поки картопля вариться, дрібно ріжемо цибулю. Розтоплюємо на сковороді шматок вершкового масла, і викладаємо в нього цибую. Готуємо, помішуючи, допоки вона не стане золотистою та м’якою.
- Зварену картоплю розминаємо та висипаємо цибулю разом із маслом.
- Ще раз добре розминаємо, перемішуючи. Пробуємо, якщо подобається – відставляємо так, якщо смак не влаштовує, додаємо ще солі та спецій. Як і для будь-яких пиріжків, начинка повинна бути солонуватою, але не пересоленою.
- Формуємо з картопляної маси невеликі биточки і складаємо їх на обробну дошку. Можна поки що накрити плівкою, щоб заготовки не обвітрювалися.
- Тепер приготуємо тісто. Для цього в глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль. Вливаємо кефір (замість нього можна взяти молоко).
- Все перемішуємо і частинами вводимо просіяне разом з розпушувачем борошно.
- Замішуємо віночком однорідне, рідке тісто. Воно має бути густішим, ніж на млинці.
- Наливаємо в сковороду олію та ставимо на вогонь. Коли розігріється, опускаємо картопляний биточок у тісто, обмочуємо його з усіх боків, виймаємо виделкою та перекладаємо на сковорідку.
- Заповнюємо пиріжками все вільне місце на сковороді та смажимо без кришки на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Начинка вже готова, тому про те, чи вона пропечеться, переживати не варто.
- Перевертаємо пиріжки на другий бік і доводимо до готовності.
- Готову випічку спочатку викладаємо на паперовий рушник, а коли вбереться жир після смаження – складаємо на тарілку і подаємо замість хліба. Тісто виходить тоненьким і хрумким – справжня смакота.
Джерело:
zhyttia.com.ua